TUNNELER

Slik ser det ut etter tunnelbrannen sist fredag

Representanter fra fylkeskommunen og Skanska har i dag vært innen i den brannskadde Haramsfjordtunnelen, og bildene tyder på store skader.

Både bilen som holdt på med sprøytebetong og tunnelhimlingen er kraftig skadet etter brannen i i Haramsfjordtunnelen.
Både bilen som holdt på med sprøytebetong og tunnelhimlingen er kraftig skadet etter brannen i i Haramsfjordtunnelen. Foto: Møre og Romsdal fylkeskommune
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
11. jan. 2021 - 15:45

En bil holdt på med betongsprøyting der brannen startet fredag, og politiet ønsker den ut av tunnelen for å gjøre undersøkelser.

– Først må vi planlegge hvordan vi skal få bilen ut på en måte som er trygg for de som skal gjøre den jobben. Vi må ha en gjennomgang av elektroinstallasjonene og ventilasjonen, bruke vann for å binde støvpartikler og demontere hvelvet over bilen før vi kan få den ut, sier sier prosjektleder Marianne Nærø i Møre og Romsdal fylkeskommune.

– Så må vi undersøke tunnelen grundig for å finne ut hvor store skader det er og hvilke konsekvenser det får. Sikkerheten til de som jobber i tunnelen vil hele tiden være det som avgjør fremdriften, sier hun. 

Haramsfjordtunnelen er ferdig sprengt fra Austnes, og det var under arbeid med vann- og frostsikringen av tunnelen at det begynte å brenne fredag 8. januar.

Hendelsen blir fulgt opp i forhold retningslinjene for helse, miljø og sikkerhet til Møre og Romsdal fylkeskommune og Skanska, og det er satt i gang intern gransking.

I dag har det vært befaring på brannstedet med representanter fra Møre og Romsdal fylkeskommune og Skanska <i>Foto:  Møre og Romsdal fylkeskommune</i>
I dag har det vært befaring på brannstedet med representanter fra Møre og Romsdal fylkeskommune og Skanska Foto:  Møre og Romsdal fylkeskommune
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.