MOBIL

Slik bruker du Windows-mobilen som modem

Vi viser deg hvor enkelt det er å fpå PC-en på nett med en Windows Mobile-telefon.

Sitter du først og venter på et fly eller har en lengre pendletur til og fra jobb er det mye bedre å bruke PC-en til å surfe eller jobbe med e-post.

Det finnes en rekke forskjellige måter å få en PC på internett over mobilnettet. Den enkleste er nok å bruke et eget modem du plugger i PC-en. Men det er faktisk ikke så mye vanskeligere å komme seg på nett ved å bruke mobilen.

Her skal vi vise deg de to enkleste metodene for deg som har en Windows Mobile-telefon.

Den enkleste: USB-kabel

En kabel mellom PC-en og mobilen er den definitvt enkleste metoden å komme seg på nett med en Windows-telefon. Du trenger kun en USB-kabel.

 Slik går du frem steg for steg:
Trykk ”Start”. Gå til ”Programmer” (på noen telefoner fra HTC må du trykke ”alle” nede i venstre hjørne). Deretter åpner du programmet ”Internett-deling”.

Du får nå opp et programvindu. Her skal du velge tilkoblingsmetoden du bruker. I dette tilfellet skal du velge USB.

Deretter skal du velge nettverkstilkobling. Her benytter du profilen ”internett”. På de fleste telefoner er operatørnavnet med i profilen, så har du Netcom vil profilen hete ”Netcom internett”, eller ”Telenor internett” om du har Telenor.

Koble til PC-en

Nå er du klar til å koble PC-en til internett. Koble i kabelen mellom mobilen og PC-en, og trykk deretter ”koble til nede i venstre hjørne på mobilen. Du trenger vanligvis ikke å gjøre noen innstillinger på PC-en din. Du skal enkelt og greit ha en fungerende internettilkobling nå.

NB! Har du eldre Windows-utgave enn Windows Vista vil PC-en i de fleste tilfellene spørre etter en driver. Denne driveren må du ha installert på forhånd. Den enkleste måten å installere driveren er å koble til telefonen som beskrevet over mens du er koblet til internett fra før av. Da vil Windows koble seg til Windows Update og hente driveren du trenger.

Den nest enkleste: Bluetooth

Å bruke Bluetooth til å koble seg til nett krever at du har Bluetooth på PC-en din. De aller fleste nyere PC-er har dette.

På telefonen trykker du ”Start”. Gå til ”Programmer” (på noen telefoner fra HTC må du trykke ”alle” nede i venstre hjørne). Deretter åpner du programmet ”Internett-deling”.

Du får nå opp et programvindu. Her skal du velge tilkoblingsmetoden du bruker. I dette tilfellet skal du velge Bluetooth PAN.

Deretter skal du velge nettverkstilkobling. Her benytter du profilen ”internett”. På de fleste telefoner er operatørnavnet med i profilen, så har du Netcom vil profilen hete ”Netcom internett”, eller ”Telenor internett” om du har Telenor.

Nå trykker du ”koble til” nede i venstre hjørne. Du kan få spørsmål om du vil gjøre enheten synlig. I så fall svarer du ”ja”.

Koble til PC-en med Bluetooth

Nå er mobilen klar til å la PC-en din koble seg til internett. De neste stegene skal gjennomføres på PC-en.

Nede i høyre hjørne på skjermen på PC-en finner du et Bluetooth-ikon. Høyreklikk på dette.

I de fleste tilfeller vil du nå få opp en liste med et valg som heter ”join a personal area network”, ”koble til et personlig nettverk” eller lignende. Når du velger dette vil PC-en søke opp telefonen din. Du må deretter aktivt velge din telefon og koble deg til. Du skal nå være koblet til internett.

NB: En del eldre maskiner, spesielt de med Windows 2000 og XP, vil ofte ha Bluetooth-programvare som ikke er levert av Microsoft som en integrert del av operativsystemet. I disse tilfellene må du åpne Bluetooth-programvaren og se etter valg for ”PAN” eller ”Personal area network” og søke opp telefonen din.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.