T2

Slik blir en ultrabook til

Denne innmaten gjør maskinene supertynne.

Samsung bruker to små vifter og et nytt, integrert batteri i sin nye Series 9. Det bidrar til å redusere tykkelsen til 12,9 millimeter.
Samsung bruker to små vifter og et nytt, integrert batteri i sin nye Series 9. Det bidrar til å redusere tykkelsen til 12,9 millimeter. Bilde: Samsung
Stein Jarle OlsenTestansvarlig
8. mai 2012 - 18:51

Nå kaller riktignok ikke Samsung sin Series 9 for en ultrabook, men det er i bunn og grunn det den er: En supertynn, lekker liten sak med SSD og ikke-utskiftbart batteri.

Den nye versjonen av Series 9 skal være i handelen i Norge i uke 21, og nå har Samsung i en bloggpost avslørt hva de har gjort for å få den nye generasjonen 28 prosent tynnere enn den forrige.

Nye Series 9 måler nemlig bare 12,9 millimeter.

Tynnere skjerm

Først og fremst er skjermen byttet ut med en tynnere og bedre LCD-skjerm med såkalt PLS-teknologi (Plane-to-line switching).

Tastaturet er i tillegg tynnere, noe som blant annet fører til at dybden på tastetrykkene er redusert fra 1,5 til 1,35 millimeter.

LED-baklyset er byttet ut med Samsungs OLED-teknologi, og PCB-plasten i pekeplata er byttet ut med PET, noe som gir 40 prosent reduksjon i tykkelse.

TEST: Slik er Samsungs billig-ultrabook

1200004801.jpg

Spesiallaget

Selve hovedkortet er bare 0,7 millimeter tykt og alle tilkoblingene for USB, lyd, nettverk og HDMI er spesiallagde for å få plass i den tynne maskinen.

Nye Series 9 har også to fire millimeter tykke vifter, i tillegg til en ultratynn varmespreder (heatpipe).

Innebygget batteri

Batteriet er nå innebygget, noe som både skal gi en tynnere maskin og bedre batterilevetid.

Til gjengjeld blir det umulig å bytte batteriet selv om du ikke vil ødelegge garantien, noe tilfellet også er på alle de øvrige ultrabook-ene.

Til slutt er også bakpanelet gjort noe tynnere enn hva det var på forrige generasjon. Totalt veier Samsungs nye 9-serie bare drøyt 1,1 kilo, noe som plasserer den på linje med Toshibas fjærlette Z830.

Series 9 fås etter hvert også i en 15-tommer-variant på under 1,6 kilo.

TEST:

Dell XPS 13 - En virkelig lekker ultrabook

TEST: Macbook Air 13-tommer - God på det meste

TEST: Acer Aspire S3 - Et ultrabook-kupp

TEST: Toshiba Z830 - Så lett, så lett

TEST: Asus UX31 - Både smekker og kraftig 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.