T2

Slå på lyden med lysbryteren

TEST: Smart innbyggingsradio.

BYGGESETT: To høyttalere, fjernkontroll og en skjult radiodel inngår. Dokkingstasjonen koster ekstra. Foto: Håkon Jacobsen
BYGGESETT: To høyttalere, fjernkontroll og en skjult radiodel inngår. Dokkingstasjonen koster ekstra. Foto: Håkon Jacobsen

KBSound DAB+ iSelect 5»

Pluss:

  • Imponerende lydkvalitet
  • Gode radioer
  • Veldig bra dokkeløsning

Minus:

  • Dyr
  • Kunne vært enklere å programmere

 

Det moderne menneske vil nyte media over alt. Men vil helst ikke ha svære radioer, tv-er og alskens utstyr over alt.

Et alternativ som vi har sett på er KBSound DAB+ iSelect 5». Dette er en innbygningsradio som nå er blitt utstyrt med DAB/DAB+ og FM og som kan kobles til en Ipod/Iphone-dokk.

Ikke bare det. Den kan kobles til lysbryteren slik at alt starter og stopper med lyset.

Lett å bygge inn

Radioen kommer med to femtommers høyttalere, og det er nok til å gi en utmerket lydkvalitet. Vi ville vært litt mer skeptisk til lillebror med 2,5 tommers høyttalere.

Det man gjør, er å sage to hull til høyttalerne, gjerne i taket. Selve radioen er en sak man legger inn over takbordene og kobler til høyttalerne og til strøm. Det siste kan selvfølgelig være en utfordring om man ikke har downlights.

Når radioen er på plass, trykker man høyttalerne på plass, og så er anlegget ferdig.

Fjernkontrollen som følger med er den eneste løse delen. Den har kontakt med radioen via et IR-øye i den ene høyttaleren, og med den kan man søke og programmere kanaler. Fjernkontrollen har et lite display som viser kanalinformasjon.

Les også: Stor test av dokking-høyttalere

Antenne

Vi fikk aldeles ypperlig lyd ut av den digitale radioen.

Litt bedre, og med flere kanaler på DAB enn på FM, men det er ikke sikkert det samme er tilfelle over hele landet.

Den store utbyggingen av digitalradio begynner i år og skal være ferdig sommeren 2014. De som i mellomtiden sliter med mottaket kan benytte FM-delen av radioen inntil videre. Går det som man tror, er det slutt på FM i 2017. Norge har som eneste land foreløpig valgt å fastsette en slukkedato.

Dings for dokking

Radio er vel og bra, men svært mange forholder seg til mobiltelefonen for musikk, podcaster, eller for den saks skyld, internettradio.

Derfor har Eissound, som produsenten heter, også utviklet en dokk som kan overføre lyden trådløst til radioen. Med dokken følger en antennemodul som klikkes inn i radioen.

Det enkleste er om man har en Ipod eller  Iphone. Da er det bare å trykke den på plass, og så blir enheten ladet opp i tillegg. Fordi usb-tilkoblingen flytter seg rundt på de fleste Android-telefonene, er det svært vanskelig å lage en dokk.

Løsningen er å koble til telefonen med ladning via en 3,5 mm jackplugg. Det fungerte svært bra da vi prøvde det, og musikk fra WiMP strømmet utmerket, selv om løsningen ikke er like elegant og at telefonen ikke lades.

Fjernkontrollen kan brukes for å velge lyd fra enheten og til å bla i musikken.

Det koster

Vi er imponert over lydkvaliteten og mulighetene med KBSound DAB+ iSelect 5». Det kunne vært litt lettere å programmere, men det er tysk og det grundig.

Prisen på 3687 kroner er ganske stiv og det er bare for grunnpakken. Vil du ha mediadokken, koster det 1862 kroner ekstra.

Les også:

TEST AV NETTVERKSPILLERE: Din neste musikkavspiller

iPhone-dokking med imponerende lyd

Et gedigent knallkjøp av en TV

Test av 7 ultrabooker

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.