LENOVO PÅ IFA 2012

Skryter på seg 20 timers batterilevetid

Lenovo med produktras på IFA.

Lenovos EMEA-sjef Gianfranco Lanci håper å kunne bli nummer tre i regionen i løpet av året. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
Thinkpad Tablet 2 har mulighet for tastaturdocking - selvfølgelig med Thinkpad-seriens signaturstyrepinne. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
Ideapad S2110A blir Lenovos premiumbrett for forbrukere. Det kan ha opptil 20 timer batterilevetid med det medfølgende tastaturet.
Nye Ideapad-tableter fra Lenovo i størrelser på ni og sju tommer. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
De nye maskinene i Ideapad-serien skal være lette og ha god batterilevetid, men koste langt mindre enn ultrabook-er. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
Ideapad Yoga er en maskin hvor skjermen kan vris helt rundt bunnen, og dermed brukes i en slags tabletmodus. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
Lenovo Thinkpad X1 Carbon kommer på markedet i disse dager. Det er en 14-tommer med en vekt på magre 1,36 kilo. (Bilde: Stein Jarle Olsen)

Lenovo med produktras på IFA.

BERLIN: Lenovo er allerede størst på PC-er i verdens største marked, hjemlandet Kina.

Vokser raskest

Nylig overtok de også smarttelefontronen fra Apple på hjemmebane, men den store suksessen i Amerika og Europa har foreløpig latt vente på seg.

Det til tross for at Lenovo har kunnet kalle seg "verdens raskest voksende PC-selskap" flere år på rad, og har andreplassen i verden for øyeblikket, bak HP.

I EMEA-regionen, altså Europa, Asia og Midt-Østen, er Lenovo dog bare nummer fem, og målet, ifølge Lenovos nye EMEA-sjef Gianfranco Lanci (tidligere administrerende direktør i konkurrent Acer), er å bli nummer tre og å nå 10 prosent markedsandel innen utgangen av 2012.

For å få til det hadde de selvfølgelig med seg en drøss av nye produkter til IFA-messen.

Les også: XPS-skred fra Dell

Samsung lanserer ATIV  

Thinkpad Tablet 2

På brettfronten hadde Lenovo flere nye utgaver å vise frem.

Brettflaggskipet Thinkpad Tablet 2 får Intel Atom-prosessor og vil kjøre Windows 8 Pro. Det skal bli såvidt under en centimeter tykt og veie under 600 gram.

Skjermen er 10,1 tommer stor, og brettet får mulighet for 3G . Det vil også støtte typisk business-software som Microsoft Lync og Sharepoint, og batterilevetiden skal være over 10 timer.

Brettet skal være på markedet like etter den offisielle lanseringen av Windows 8.

Ideatab

Videre finner vi den langt mer forbrukerrettede Ideatab S2110A, et Android-basert brett med 10,1-tommers IPS-skjerm og mulighet for å koble til tastatur. Oppløsningen er her dog "bare" 1280x800.

Brettet er bare 8,69 millimeter tykt og veier 580 gram (uten tastaturet), har USB- og micro-HDMI-port og opptil 20 timers batterilevetid med tastaturdockingen.

Ideatab S2110A har to kameraer, 5 megapiksler bak og 1,3 megapiksler foran.

Les også: Sony med 84-tommers 4K-TV

OLED-kampen har begynt  

Ideapad S2110A blir Lenovos premiumbrett for forbrukere. Det kan ha opptil 20 timer batterilevetid med det medfølgende tastaturet.

Syv- og nitommere

Lenovo skyter med hagl på brettmarkedet, og lanserer også to mindre varianter, en på syv og en på ni tommer, kalt henholdsvis A2107A og A2109A. Begge har skrog i det Lenovo kaller en metallegering.

Minstemann har innebygget FM-radio, "720P HD"-oppløsning og en batteritid på opptil 10 timer. Nitommeren får Tegra 3-prosessor, 1280x800 som oppløsning og en vekt på 570 gram.

Priser og tilgjengelighet på Android-brettene er foreløpig ikke annonsert, men de er allerede i salg i USA.

Ikke helt ultrabook

Sist finner vi nye ultraportable PC-er i Ideapad-serien, kalt S300, S400 og S405, som skal treffe markedet mellom ultrabook-er og tradisjonelle bærbare PC-er.

Disse har skjermer på 13 og 14 tommer, blir snaut 22 millimeter tykke og 1,8 kilo tunge, og fås med Intel Core- eller AMD A-serie-prosessorer.

Batteritiden skal være opptil fem timer, og maskinene fås i fargene Crimson red, Silver grey og Candy pink. Prisene skal starte på rundt 400 euro.

Les også: Lenovo lanserer ultrabook i karbonfiber

Denne PC-en kan du legge flatt

Her er Galaxy Note 10.1

TEST: En ultrabook litt utenom det vanlige

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå