PROSJEKTERING

Skrikende behov etter BIM–kompetanse: Nytt studium kommer fra høsten 2020

Fagskolen i Oslo skal nå utdanne BIM-teknikere med spesialiseringen innen anlegg og infrastruktur.

ØKER: Teamleder for BIM-utdanningen ved Fagskolen i Oslo,  Ingold Sundfør, i den ene av to klasser som nå er i ferd med å fullføre utdanningen som BIM-tekniker.
ØKER: Teamleder for BIM-utdanningen ved Fagskolen i Oslo, Ingold Sundfør, i den ene av to klasser som nå er i ferd med å fullføre utdanningen som BIM-tekniker. Foto: Joachim Seehusen, Teknisk Ukeblad
6. mars 2020 - 14:33

BIM står for BygningsInformasjonsModellering, og på dette ettårige heltidsstudiet, BIM-AI, lærer studentene både digital 3D modellering av infrastruktur og anleggskonstruksjoner samt metoder for samhandling og koordinering av byggeprosesser. For fagarbeidere med interesse for digitale verktøy gir BIM-AI store muligheter.

Det er Fagskolen i Oslo som nå tilbyr dette helt nye studiet fra høsten av. Søknadsfristen er 15. april.

– Vi ser at det er et skrikende behov etter BIM–kompetanse i anleggsbransjen. Derfor har vi utviklet dette studiet spesielt tilpasset behovene i bransjen. Det forteller David Bakken, ansvarlig for BIM-AI-studiet og BIM-lærer, i en pressemelding fra Fagskolen.

Fagskolen Oslo er ledende på BIM-kompetanse. Siden 2008 har norske fagarbeidere innen byggfag kunnet videreutdanne seg til BIM-tekniker ved Fagskolen i Oslo.

– Fagskolen bidrar med kompetansen gjennom dette studiet til å få ned kostnadene i
infrastukturprosjekter. For fagarbeidere med interesse for digitale verktøy gir BIM-AI store muligheter, sier Ingolf Sundfør, Teamleder BIM-tekniker og BIM-lærer.

Kartbord: NavStation er et digitalt kart om bord i et skip. Det står litt tilbake på brua som erstatning for papirkart. Den brukes til planlegging der kapteinen kan legge flere lag med digital navigasjonsinformasjon på toppen av ENC (electronic navigation chart).
Les også

Kunstig intelligens skal hjelpe rederier: – Kan få ned utslipp med opptil 20 prosent

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.