Skredrammet E6 utenfor Trondheim åpnes trolig ikke før helgen

E6 ved Stavsjøfjelltunnelen like øst for Trondheim er fortsatt stengt etter jordskredet onsdag, og det kan ta noe tid før den blir åpnet, ifølge Vegvesenet.

En bil ble tatt av et jord- og steinras på nordsiden av Stavsjøfjelltunnelen langs E6 i Malvik onsdag, men ingen kom alvorlig til skade.
En bil ble tatt av et jord- og steinras på nordsiden av Stavsjøfjelltunnelen langs E6 i Malvik onsdag, men ingen kom alvorlig til skade. Foto: Joakim Halvorsen, NTB
5. mai 2022 - 22:08

Vegvesenet oppfordrer trafikantene om å ta høyde for situasjonen når de planlegger helgeutfart, spesielt med tanke på rushtiden fredag.

– De som kan, bør ha hjemmekontor eller reise kollektivt. Må du kjøre, tenk trafikksikkerhet, ta det rolig, og beregn ekstra tid, sier prosjektleder Roar Dypvik i Statens vegvesen.

Omkjøringsvei er fylkesvei 950 mellom Hommelvik og Stjørdal. Statens vegvesen avventer geotekniske vurderinger fra Nye Veier AS før de avgjør når de kan åpne veien.

– I tillegg må vi vurdere skadeomfanget skredet har ført til på tunnelens tekniske utstyr, sier Dypvik.

(©NTB)

Pressekonferanse med statsminister Jonas Gahr Støre, forsvarsminister Bjørn Arild Gram og utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim. I forbindelse med stortingsmeldingen om Nansen-programmet for Ukraina.
Les også

Varsler største bevilgning til Forsvaret siden andre verdenskrig

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.