RIKSVEI 5

Skiltene blir snudd: - Ikke bare ulovlig, men direkte farlig

Skilt om påbudt kjøreretning og sving forbudt blir snudd.  Og folk bryter sperringer og går inn på anleggsområdet. Nå reagerer Statens vegvesen, og truer med å anmelde dette farlige hærverket.

Det er her på riksvei 5 Gravensteinsgata i Sogndal sentrum at statens vegvesen opplever hærverk på skiltingen i forbindelse med anleggsarbeidene.
Det er her på riksvei 5 Gravensteinsgata i Sogndal sentrum at statens vegvesen opplever hærverk på skiltingen i forbindelse med anleggsarbeidene. Foto: Statens vegvesen
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
30. aug. 2021 - 11:26

– Dette er ikke bare ulovlig, men også direkte farlig, sier byggeleder Jørn Kristian Engebø om det Statens vegvesen opplever på riksvei 5 Gravensteinsgata i Sogndal sentrum.

Så snart telen er ute av bakken kan årets asfaltsesong starte. I år planlegger Statens vegvesen å legge asfalt til en verdi av cirka 1100 millioner kroner på riks- og europaveiene.
Les også

Disse strekningene får ny asfalt

Spesielt i helgene

Det er spesielt i helgene at Statens vegvesen opplever hærverk på det store arbeidet som blir utført på en 600 meter lang veistrekning, skriver etaten i en pressemelding.

– Det er en grunn til at skiltene er satt opp slik de er, og det er for at vi skal få en trygg og  helhetlig trafikkavvikling i anleggsperioden, understreker Engebø.

– Statens vegvesen har sperret av en god del av anleggsområdet fysisk, men kan ikke stenge av alt. Det skyldes blant annet at det er varetransport til området. Nå må vi kanskje stenge av mer enn det vi allerede har gjort. Gående må uansett respektere skilt og sperringer, og ikke ta seg inn på anleggsområdet. Det er uforsvarlig, det vi opplever.

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård svarte på et spørsmål fra Grunde Almeland (V).
Les også

Disse skal bort

Vurderer å anmelde

Statens vegvesen opplever også at skilt med påskriften "fortau stengt" blir fjernet. I tillegg blir byggegjerder fjernet,  og de blir funnet igjen på andre siden av sentrum, ødelagt.

Statens vegvesen har alt tatt kontakt med høyskolen og videregående, slik at skoleledelse og lærere understreker alvoret overfor studenter og elever.

– Vi vet ikke hvem som står bak, men må bare på det sterkeste anmode om at dette tar slutt umiddelbart. Hvis ikke vil vi vurdere å anmelde forholdene, sier Engebø.

Vedlikehold og rassikring må prioriteres i Nasjonal transportplan, mener NAF.
Les også

Fylkesveiene: Forfall og rassikring vil koste 166 milliarder

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.