Skifte av konsernsjef i Veidekke - svenske overtar etter Arne Giske

Arne Giskes etterfølger heter Jimmy Bengtsson.

Jimmy Bengtsson (f. 1966) er i dag administrerende direktør for den svenske entreprenørvirksomheten og konserndirektør i Veidekke.
Jimmy Bengtsson (f. 1966) er i dag administrerende direktør for den svenske entreprenørvirksomheten og konserndirektør i Veidekke. Foto: Veidekke
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
23. mai 2019 - 07:50
Jimmy Bengtsson er utnevnt til ny konsernsjef for Veidekke ASA. Bengtsson etterfølger Arne Giske, som har besluttet å tre tilbake etter seks år som konsernsjef i Veidekke. Bengtsson starter i sin nye rolle som konsernsjef 1. september 2019, melder Veidekke i en pressemelding.
 

Jimmy Bengtsson (f. 1966) er i dag administrerende direktør for den svenske entreprenørvirksomheten og konserndirektør i Veidekke, i tillegg til å være landssjef i Sverige, en posisjon han har hatt siden 2016. Bengtsson har jobbet hele sin yrkesaktive karriere i bygg- og anleggsbransjen og var fra 2007 leder av Arcona, som ble kjøpt av Veidekke i 2013. Før dette hadde Bengtsson en lang karriere bak seg i Skanska i Sverige.

– Vi er svært glade for at Jimmy har takket ja til jobben som konsernsjef i Veidekke. Jimmy har en sjelden kombinasjon av egenskaper som gjør ham godt tilpasset rollen som konsernsjef. Prosessen med å finne Veidekkes femte konsernsjef har vært grundig og omfattet både interne og eksterne kandidater, men til slutt ble det klart at Jimmy er den best kvalifiserte kandidaten, sier Veidekkes styreleder Svein Richard Brandtzæg.

Arne Giske, overtok som konsernsjef for Veidekke i juni 2013.

Nå har han bedt styret om avløsning etter seks år som konsernsjef. Giske har en lang karriere bak seg i Veidekke, og har innehatt posisjoner både som CFO og som leder for Veidekkes eiendomsvirksomheter før han ble konsernsjef.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.