IT

Skatteetaten advarer mot svindel-post

Florerer i forbindelse med oppgjøret.

E-post tilsynelatende fra skatteetaten fisker etter person og kredittkortopplysninger. Svindelerene sender ut epost med melding om man har skattepenger tilgode og at man må fylle ut skema for å få utbetalt pengene.
E-post tilsynelatende fra skatteetaten fisker etter person og kredittkortopplysninger. Svindelerene sender ut epost med melding om man har skattepenger tilgode og at man må fylle ut skema for å få utbetalt pengene. Bilde: NTB Scanpix
2. juni 2014 - 15:34

 

Dersom du fortsatt vil ha oppgjøret på papir, er fristen for å be om dette 10. juni, opplyser etaten i en pressemelding mandag , der det også står at skatteetaten er først til å ta i bruk såkalt digitalt førstevalg, det vil si at man får informasjon elektronisk med mindre man ber om noe annet.

– Vi ønsker å prioritere vårt elektroniske tilbud enda sterkere. Den digitale utviklingen har gjort det mulig for oss å tilby bedre, enklere og raskere løsninger for skattebetalerne, sier skattedirektør Hans Christian Holte.

2014 er det store året for å vri om til elektronisk kommunikasjon for etaten; i januar kom de elektroniske skattekortene, årets selvangivelse var den siste på papir for de fleste, og når skatteoppgjøret er klart får de fleste altså varsel om dette på SMS og epost.

en annen pressemelding mandag advarer Skatteetaten igjen mot et svindelforsøk på epost forkledd som melding om skatterefusjon.

Avsenderen hevder mottakeren har fått penger igjen på skatten og ber mottakeren følge en lenke og legge igjen kredittkortnummer og koder

Anbefalingen for hva man skal gjøre med disse epostene, som ofte har adressen adm@indopia.com som avsender, er enkel: Slett mailen.

Les også:

Tilgang til andres e-post: 1080 kroner

«404 - side ikke funnet». Det kan snart bli historie

Her passerer flere GPS-jammere hver dag  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.