NYHETER

Skanska leder i Ålesund

Skanska ligger godt an til å få kontrakten på rehabilitering av to undersjøiske tunneler ved Ålesund. Skanskas anbud på 197 millioner kroner gir et forsprang til Mesta på 14 millioner. Prisene ligger temmelig nær byggherrens overslag.

Inntil videre går trafikken som normalt hele døgnet gjennom Ellingsøytunnelen, men når rehabiliteringen kommer i gang, blir den stengt om natten.
Inntil videre går trafikken som normalt hele døgnet gjennom Ellingsøytunnelen, men når rehabiliteringen kommer i gang, blir den stengt om natten. Bilde: Anders Haakonsen
4. juni 2008 - 08:55

Entreprenørene konkurrerer både på tid og pris. Skanska har tilbudt seg å gjøre jobben på 10 måneder.

Veidekke deltok også i konkurransen, men er trolig sjanseløs med et anbud på 260 millioner.

Tunnelene som skal rehabiliteres er den 3 520 meter lange Ellingsøytunnelen og den 4 222 meter lange Valderøytunnelen. Begge ble åpnet i 1987. Oppgraderingen omfatter total utskifting av vann- og frostsikring, etablering av 15 havarinisjer, fordobling av antall nødstasjoner og montasje av nye vifter i Ellingsøytunnelen.

Arbeidet skal foregå mellom kl. 22 og kl. 06.30. Tunnelene blir da stengt for trafikk, og det vil gå ferge mellom Ålesund og Valderøy. Innbyggerne på Ellingsøy får ingen fergeforbindelse, men de har mulighet til å komme seg til fastlandet ved å kjøre rundt Ellingsøyfjorden. På dagtid blir begge tunnelene åpne for vanlig trafikk.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.