BYGG

– Skal ta regningen på riksveg 2

STATEN BETALER: Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa forutsetter at staten skal betale utbedringene på riksveg 2.
STATEN BETALER: Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa forutsetter at staten skal betale utbedringene på riksveg 2. Bilde: Truls Tunmo
Truls Tunmo
2. sep. 2010 - 11:08

Teknisk Ukeblad skrev i august om skadene på riksveg 2 og at skadene aldri vil bli fullstendig utbedret, ifølge prosjekteringslederen for veien.

Bakgrunn: Ny motorvei ødelagt for alltid

– Staten skal betale

Nå sier samferdselsministeren at staten skal ta kostnaden med å utbedre veiskadene.

– Jeg forutsetter at de tiltak som kan bli aktuelle på den skadede veien, for eksempel nytt asfaltdekke og utbedret drenering, vil bli finansiert med statlige midler, sier Kleppa i et skriftlig svar til Bård Hoksrud i Transportkomiteen på Stortinget.

Les også: Riksvei 2-saken: – Små entrepriser ga telehiv

– Undervurderte problemene

Frp-politikeren har spurt statsråden om hun vil ta initiativ til oppdatering av veibyggingskravene, og å rette opp skadene på riksveg 2 uten å sende regningen til bilistene.

Når det gjelder riksveg 2 Kløfta – Nybakk har Statens vegvesen undervurdert problemene med varierende grunnforhold på den aktuelle strekningen, skriver blant annet Kleppa i sitt svar til Bård Hoksrud.

Vegvesenet: – Vil bedre kjørekomforten

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.