«Skal se på løsninger» for å bedre mobildekningen i Trollstigen

 Flere fagetater skal sammen med fylkeskommunen se på løsninger som kan gjøre det sikrere for de reisende over fylkesvei 63 Trollstigen.
Flere fagetater skal sammen med fylkeskommunen se på løsninger som kan gjøre det sikrere for de reisende over fylkesvei 63 Trollstigen. Foto: Foto: © Bård Løken / NN / Samfoto
27. juni 2018 - 08:31

I en pressemelding fra Samferdselsdepartementet opplyseses det at de har gitt Vegdirektoratet i oppdrag å vurdere hvordan eventuelle ulykker og hendelser på fylkesvei 63 Trollstigen i Møre og Romsdal skal formidles til nødetatene.

LES OGSÅ: 11 kilometer av Trollstigen er uten mobildekning - det har flere ganger ført til problemer ved ulykker

Utfordringer

– Aktuelle tiltak kan være bedre mobildekning, nødtelefoner, skilting langs veien som informerer om dekningen eller andre tiltak som ikke har vært vurdert tidligere, heter det.

Våre Veger/veier24 har tidligere flere ganger omtalt den manglende mobildekningen i Trollstigen, og de sikkerhetsmessige utfordringene dette har både for trafikanter og redningsetatene.

Har blitt vurdert tidligere

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet og Statens vegvesen har tidligere vurdert ulike løsninger for trafikantene langs veistrekningen. Det ble vurdert både tiltak for bedre mobildekning og å utplassere nødtelefoner langs veistrekningen.

Konklusjonen den gang var at det måtte gjøres betydelige investeringer for å etablere mobildekning, og at det var usikkerhet knyttet til nytten og kostnadene for nødtelefoner.

LES OGSÅ: Nasjonale turistveger uten mobilsamband

Ifølge Samferdselsdepartementet er målet på lang sikt å få en god sammenhengende mobildekning langs hele veistrekningen. Inntil det er på plass skal Statens vegvesen gjøre en ny vurdering av hvordan eventuelle ulykker og hendelser på veistrekningen skal formidles til nødetatene.
 
Vurderingen skal gjøres av Statens vegvesen i samarbeid med Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom), Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB), mobiltilbyderne og Møre og Romsdal fylkeskommune.
 
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.