KRAFT

Skal levere småkraft til kirken

Konsernsjef Svein Ole Strømmen og Rainpower skal levere teknologi til småkraftverk landet rundt. Oppdragsgiver er den norske kirke ved Opplysningsvesenets Fond.
Konsernsjef Svein Ole Strømmen og Rainpower skal levere teknologi til småkraftverk landet rundt. Oppdragsgiver er den norske kirke ved Opplysningsvesenets Fond. Bilde: Trond Gram
Stein Jarle Olsen
18. des. 2009 - 08:12

Rainpower og kraftselskapet Clemens Kraft KS signerte i går en rammeavtale om leveranse av teknologi til småkraftverk, skriver Finansavisen.

Kirkeforvalter

Clemens Kraft KS er et heleid kommandittselskap i Opplysningsvesenets Fond, som forvalter hele den norske kirkens formue, og eier en rekke prestegårder, festetomter og skogområder landet rundt.

Selskapet arbeider nå med konsesjonssøknader på rundt 40 prosjekter rundt omkring i landet. Samlet investering er anslått til 1,3 milliarder kroner, og Rainpower håper å kunne levere rundt 25 prosent.

– Vi har utviklet et konsept på levering av turbiner og generatorer som lett kan skaleres for hvert enkelt prosjekt, sier Rainpower-sjef Svein Ole Strømmen til avisen.

Avtalen er ventet å gi rundt 50 millioner i årlig omsetning for selskapet.

Utnytte ressursene

Totalt mener Clemens Kraft at de kan bygge ut rundt 400 GWh kapasitet i små vassdrag. Bakgrunnen for at Opplysningsvesenets Fond har begynt å se på småkraft, er at de vil utvikle verdiene i sine 860 000 dekar med skogeiendommer.

– Fondet prøver å drive forretningsmessig basert på ressursene i tømmer, grus, mineraler, hyttetomter og jakt og fiske. Vi ønsker å utnytte ressursene fondet besitter, sier skogbrukssjef Odd Roar Bøe i fondet.

Første prosjekt er allerede i gang, i Leksvika i Sør-Trøndelag. Målet er å få i gang to-tre nye prosjekter i løpet av 2010.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.