NYHETER

Skal lede nye SINTEF Byggforsk

Bjørn Svensvik (59) er tilsatt som adm. direktør ved nyetablerte SINTEF Byggforsk AS. Selskapet er heleid av SINTEF og ble opprettet ved årsskiftet, da Byggforsk (Norges byggforskningsinstitutt) og bygg- og anleggsavdelingene i SINTEF ble besluttet sammenslått.

Bjørn Svensvik har hatt ulike lederjobber i byggeindustrien i 17 år.
Bjørn Svensvik har hatt ulike lederjobber i byggeindustrien i 17 år.
Jarle Skoglund
6. feb. 2006 - 14:41

Svensvik har ledet SINTEFs bygg- og anleggstekniske forskning de siste fem årene. Han er født i Kristiansund, og ble utdannet som sivilingeniør ved det tekniske universitetet i Braunschweig i Tyskland, der han også tok sin doktorgrad.

Svensvik har hatt lederjobber i byggeindustrien i 17 år, inklusive fire år med sete i utlandet. Han har blant annet vært prosjektdirektør hos Kværner Oil & Gas International og viseadm. direktør i Kværner Concrete Construction. I tillegg har han prosjektledererfaring fra selskapene Kværner Doris Offshore Concrete og Norwegian Contractors. Svensvik er deltidsprofessor ved NTNU slik han tidligere har vært ved universitetet i Wismar i Tyskland.

SINTEF har som ambisjon at SINTEF Byggforsk skal bli Europas mest anerkjente institutt for oppdragsforskning innenfor bygg- og anleggssektoren. Selskapet blir med sine 270 ansatte i Trondheim og Oslo en stor aktør i europeisk målestokk innenfor forskning og utvikling, produktdokumentasjon, kunnskapsformidling og spesialrådgivning for bygg- og anleggssektoren.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.