KARRIERE

– Skal det være en bruschetta?

NY ROLLE: Adm. dir. Anders Lier hos Itera Consulting har påtatt seg rollen som kjøkkensjef à la "Firestjerners middag" og serverer konserndirektør Merete Jordal og seniorkonsulent Øyvind Kringlebotn en apetittvekker før festmåltidet.
NY ROLLE: Adm. dir. Anders Lier hos Itera Consulting har påtatt seg rollen som kjøkkensjef à la "Firestjerners middag" og serverer konserndirektør Merete Jordal og seniorkonsulent Øyvind Kringlebotn en apetittvekker før festmåltidet. Bilde: Espen Zachariassen
Espen Zachariassen
8. juni 2011 - 10:18

– Gjestene serveres en bruschetta som oppvarmer før vi går til bords, forklarer Anders Lier, i et noe uvant antrekk for en administrerende direktør. Men han ser ut til å være trenet til å bære sitt forkle.

Firestjerners middag

It-konsulentselskapet Itera Consulting har gjort en vri på arbeidet med å skape en god bedriftskultur etter omfattende omlegginger: Kollegene er blitt delt inn i grupper på fire som trakterer hverandre med en firestjerners middag - lettere inspirert av tv-serien der kjendiser konkurrerer om å tilberede det beste måltidet.

Denne fredagskvelden er det Liers tur til å lage festbord og god stemning. Han trår til med kamskjell, rådyr og tilslørte sørlandspiker.

Viltet har han felt selv - sørlandspikene gir han ikke så mange intime detaljer om.Blir kjent

– Dette er den tredje samlingen vi har. Det gir en god mulighet til å snakke sammen. Vi blir mer kjent i denne settingen enn om vi skulle tatt en tur på byen, sier seniorkonsulent og java-utvikler Øyvind Kringlebotn.

Behovet for å sveise sammen arbeidskollegene har kommet etter at Itera-konsernet la om kursen.

– Tidligere var vi en mer tradisjonell teknologileverandør. Nå skjer det mer på kundens premisser og setter inn teknologiske løsninger på de stedene i organisasjonen som bidrar til bedre drift, økt topplinje og ikke minst mer innovasjon, forklarer Itera Consulting-direktøren.

TRÅR TIL: Anders Lier trår til med fire retter når han skal bygge god bedriftskultur i foretaket.
TRÅR TIL: Anders Lier trår til med fire retter når han skal bygge god bedriftskultur i foretaket.

Samarbeid

I den prosessen er et selskap med ni selvstendige enheter omorganisert til tre større virksomheter som samarbeider på tvers av fagområder: Itera Gazette, Itera Consulting og Itera Networks.

Omleggingen førte til en fullstendig utskifting av ledelsen i Itera Consulting.

– I tillegg gjøres mye i samarbeid mellom avdelinger i Ukraina og Norge. Alt dette krever en innsats for å skape en felles bedriftskultur, sier Lier.

Hans mål er ikke mindre ambisiøst enn å skape Norges beste arbeidsplass. Og her er en av flere metoder å finne den beste oppskriften på et festmåltid.Finale

– Og virker det etter hensikten?

– Ja, til en viss grad, sier Tommy Ryen, teamleder i Java-avdelingen.

Han er blant nykommerne i bedriften og setter pris på en uformell samling med ”veteraner” som Kringlebotn.

– Ved å ta oss bryet og snakke sammen om det vi jobber med og det som opptar oss, kommer vi opp med innovative løsninger på problemer. Vi forsøker å legge opp til arenaer og bruk av verktøy som bidrar til samhandling, og investerer i tid til å bli kjent med hverandre. Firestjerners middag er i tråd med dette og således en flott mulighet til å bruke tid med kolleger man ellers ikke nødvendigvis har et naturlig forhold til. Etter flere middager sammen blir vi veldig godt kjent. Om vi ikke nødvendigvis løser verdensproblemer der og da, så er veien kort til å ta kontakt når behovet skulle komme senere, sier Ryen.

Terningkast

Som et konkurransemoment gir gjestene hverandre poeng for kjøkkeninnsatsen i form av virtuelle terningkast på bedriftens intranett.

Finalen går av stabelen 8. juni, altså i dag.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.