Skal dele 400 millioner til alle fylkene: Et løft for vedlikeholdet kaller Hareide det

Men det positive er at det ikke kreves egenandel for å få tilskudd fra disse midlene, og at de skal brukes til generelt vedlikehold av fylkesveiene.

- Dette er tiltak som kjem i tillegg til prosjekter og tiltak som allereie er planlagde for 2021 av fylkeskommunane, sier samferdslesminister Knut Arild Hareide.
- Dette er tiltak som kjem i tillegg til prosjekter og tiltak som allereie er planlagde for 2021 av fylkeskommunane, sier samferdslesminister Knut Arild Hareide. Foto: Tor Livius Midtbø/SD
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
8. jan. 2021 - 10:03

- Stortinget økte i fjor tilskuddssordningen for vedlikehold av fylkesveier med 400 millioner kroner. Nå kan fylkeskommunene søke om disse pengene i 2021. Dermed sørger vi for at også fylkesveinettet får et ekstra løft, som gir bedre og tryggere veier, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

Økningen ble vedtatt seint i fjor, så de 400 millioner kronene ekstra gjelder for 2021. Det er ikke satt krav om delfinansiering fra fylkeskommunene for å mota og bruke midlene, og tiltaka skal være rettet mot generelt vedlikehold av fylkesveiene.

Naf har beregnet at etterslepet på vedlikeholdet av fylkesveiene er på 105 milliarder kroner.
Les også

Fylkesveier er kritiske for forsvaret – her er etterslepet størst

- Dette er tiltak som kommer i tillegg til prosjekter og tiltak som allerede er planlagt for 2021 av fylkeskommunene. Derfor fører dette til enda mer vedlikehold av fylkesveiene. Mange steder er det et stort behov for oppgradering. Nå har fylkeskommunene en gylden sjanse til å få ekstra midler til dette, som de har etterspurt mange ganger. Jeg håper de bruker denne muligheten, til det beste for folk og næringsliv i hele landet, sier Hareide.

For disse 400 millioner kronene er det ikke krav om at tiltakene skal være særskilt viktige for sjømatnæringa. For resten av ordningen på 91,5 millioner kroner, som var de ordinære midlene for 2020, var dette et krav. Det er Statens vegvesen som forvalter ordninga, og søknadsfristen er 15. februar.

Fylkesvei
Les også

NAF ut mot vedlikeholdet av fylkesveier: − Etterslep på 105 milliarder kroner

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.