Siste tilskudd til turistvegene er åpnet på Andøya

Med kaffe, kaker og elektrojoik åpnet Nasjonal Turistvegs siste attraksjon rett før helga.

Erik Jenssen
11. juni 2018 - 12:58

Reiselivsdirektør i Innovasjon Norge, Bente Bratland Holm, Norge fikk det ærefulle oppdraget med å kutte snora foran et knapt hundretalls godt påkledte andværinger. At turistattraksjoner langs kysten skal fungere i all slags vær har blitt tydelig demonstrert i årets junimåned.
Men forhåpentligvis vil sommeren vise seg fra en mildere side utover, slik at Nasjonal turistvegs spektakulære toalett- og serviceanlegg ved Bukkekirka på Andøya får besøk av glade tilreisende og lokalbefolkning.

I tillegg til servicebygget og parkeringsplassen består anlegget i Bukkekirka av flere betongbenker og adkomster rundt omkring i terrenget. Bukkekirka har vært en attraksjon lenge før fv. 974 ble anlagt forbi her. Fra gammel tid var den naturlige katedralen et hellig sted for den samiske befolkningen, og i nyere tid har kirken holdt utendørsgudstjenester her. Med åpningen av Nasjonal Turistvegs anlegg innevarsles en ny epoke.

Installasjonene har en prislapp rundt 20 millioner kroner, og er tegnet av Morfeus arkitekter. Fylkesvegen langs Andøyas vestside fikk i 2013 et utsiktspunkt på Kleivodden ved Bleik lenger nord på øya, og med åpningen i Bukkekirka er satsingen på Andøya komplett. 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.