NYHETER

SINTEF og Byggforsk slår seg sammen?

Sonderinger mellom SINTEF og Byggforsk kan resultere i sammenslåing mellom de to forskningsinstitusjonene. Det er særlig innenfor de bygg- og anleggsrelaterte områdene gevinsten ansees som størst.

27. jan. 2005 - 11:01

Det har i noen tid foregått uformelle samtaler mellom Byggforsk og SINTEF om en tilnærming mellom Byggforsk og SINTEFs bygg- og anleggsrelaterte deler.

Byggforsk og SINTEF er begge private stiftelser. Begge styrer har besluttet å gå inn i konkrete samtaler for å se på muligheten for å slå sammen stiftelsenes aktiviteter relatert til bygg, bolig og anlegg i én slagkraftig enhet.

En eventuell sammenslåing mellom organisasjonene vil gi et samlet omfang på FoU for bygg, bolig- og anleggssektoren som vil ruve i europeisk sammenheng.

Norges forskningsråd ser positivt på en ev. sammenslåing. Andre samarbeidende organisasjoner, som Byggenæringens Landsforening (BNL) og NTNU, er også positive.

Dersom sammenslåingen gjennomføres, er det mange åpenbare fordeler for begge institutter, bl.a. mulighetene for økt internasjonalisering og styrket posisjonering i forhold til EUs forskningsprogrammer, heter det i en pressemelding fra SINTEF.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.