DIGITALISERING

Sintef: – Industrien somler med digitalisering, styrer og politikere må våkne

Få av forslagene fra Digital21 er gjennomført, og Norges handelsbalanse med utlandet faller. En tysk rapport konkluderer med at det haster veldig med å digitalisere, automatisere og fornye industrien. Sintef mener Norge er verre stilt enn Tyskland.

Illustrasjonen viser hvor motorveien til konkurransekraftig industri går. Det står ikke godt nok til i Tyskland, men det gjør det heller ikke i Norge, mener Sintef.
Illustrasjonen viser hvor motorveien til konkurransekraftig industri går. Det står ikke godt nok til i Tyskland, men det gjør det heller ikke i Norge, mener Sintef. Illustrasjon: Colourbox
2. juli 2021 - 10:30

Morten Dalsmo, konserndirektør i Sintef og leder for Sintef Digital, roper et varsku. Han viser til Menon Economics' «Eksportmeldingen 2021», som ble lagt frem i juni. Den sier at knapt noe land har tapt markedsandeler like raskt som Norge de siste 20 årene. Med en eksportandel på 37 prosent i 2019 havnet Norge på absolutt siste plass blant vesteuropeiske land.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.