SAMFUNN

Sintef ikke redd for kundeflukt

Camilla Aadland
23. aug. 2005 - 08:00
Vis mer

Sintefledelsen er fornøyd med at Økokrim vil etterforske saken fordi deres gransking vil være uavhengig og troverdig.

Kommunikasjonsdirektør Gunnar Sand i Sintef innser at saken er potensielt skadelig for Sintef.

- Som forskningsinstitusjon og uavhengig stiftelse er vi avhengig av troverdighet og tillit i markedet. Denne saken bidrar til å trekke vår troverdighet i tvil, og det kan vi ikke leve med. Derfor ser vi positivt på politietterforskningen. Det er eneste måten å komme til bunns i saken på, sier kommunikasjonsdirektør Gunnar Sand i SIntef.

Treg reaksjon skadet

Merkevareekspert Ola Ronæss i MarkUp Consulting sier det tok for lang tid før ledelsen i Sintef skjønte alvoret i saken.

- Uansett utfallet av etterforskningen, kan måten Sintef håndterte denne saken på, bidra til å skade omdømmet deres, sier Ronæss.

Han mener korrupsjonsanklagene mot Sintef blir ekstra alvorlige fordi Sintefs rolle og funksjon er avhengig av integritet og troverdighet.

– Måten Sintef har forholdt seg til denne saken på kan svekke tilliten. I begynnelsen virket det nærmest som om ledelsen avfeide hele saken. Nå opptrer de imidlertid klokt og riktig ved å støtte etterforskningen. Den videre håndteringen av saken kan bidra til å gjennopprette det Sintef eventuelt har tapt, utdyper Ronæss.

Har ikke mistet kunder

– Kundene er også opptatt av realitetene i saken og ser forbi anklagen, sier Gunnar Sand.

Sintefs kommunikasjonsdirektør frykter ikke utfallet av etterforskningen.

– Jeg har tillit til at vi skal komme godt ut av dette. Vi ser det som vår oppgave å få frem all informasjon i saken til Økokrim, sier Sand. – Her må man holde tungen rett i munnen. Ingen har påvist at vi har gjort noe galt. Jeg vil se utfallet, før jeg kan si noe om et eventuelt skadeomfang, svarer Sand.

Selvransakelse

Styret i Sintef Petroleumsforskning har vedtatt å vurdere styrets og ledelsens saksbehandling i forbindelse med korrupsjonsanklagene.

Styreleder Sverre Aam opplyser at styret har engasjert advokatfirmaet Schjødt for å få et saksunderlag der styrets og ledelsens saksbehandling blir evaluert.

Styret har også vedtatt å starte et arbeid for å styrke bedriftskultur og forretningskulturen. Men styrelederen avviser at det er en erkjennelse av at det er mangler ved bedriftskulturen i Sintef Petroleumsforskning.

Administrerende direktør David Lysne er permittert mens etterforskningen pågår.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.