SINTEF: Erlend Aakre er ny forskningssjef for mobilitet og samfunnsøkonomi

Aakre vil få ansvar for forskningsområdet mobilitet og samfunnsøkonomi og arbeidssted er Trondheim.

Erlend Aakre
Erlend Aakre
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
18. aug. 2021 - 09:42

Erlend Aakre (37) er utdannet sivilingeniør fra NTNU i 2012 og tok doktorgrad samme sted innen trafikksimulering i 2019. Aakre kommer til SINTEF fra en stilling som sjefingeniør i Statens vegvesen, der han har vært de siste tre årene. Han startet sin karriere i SINTEF Transportforskning, og han har også jobbet med trafikk- og transportplanlegging i konsulentbransjen.

I sin nye jobb vil han få ansvar for områdene bærekraftig mobilitet, digitalisering i transport og samfunnsøkonomi.

- Vi gleder oss til å få Erlends viktige bakgrunn og kompetanse inn i SINTEF Community. Hans forskningsbakgrunn samt erfaring fra både privat og offentlig sektor, vil være viktig for å stake ut veien videre for avdelingen, sier konserndirektør Siri Hunnes Blakstad i SINTEF.

Bygg, anlegg og mobilitet er bærebjelker i samfunnet vårt og spiller en vesentlig rolle for å løse samfunnets behov og bidra til et grønt skifte. Framtidens transportsystemer skal bygges og drives med lavere utslipp, og vi skal ta i bruk ny teknologi for økt trafikksikkerhet og et mer effektivt transportsystem.  I tillegg vil vurderinger av samfunnsnytte være en viktig oppgave for Aakre og hans avdeling. 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.