OLJE OG GASS

Sikret posisjon rundt elefantfunnet

Ashley Heppenstall i Lundin viser selskapets andeler rundt Avaldsnes/Aldous Major-funnet.
Ashley Heppenstall i Lundin viser selskapets andeler rundt Avaldsnes/Aldous Major-funnet. Bilde: Maiken Ree
Maiken Ree
31. aug. 2011 - 15:27

– Vi har sikret vår posisjon i området, sa Ashley Heppenstall, president og administrerende direktør i Lundin, i dag under et foredrag på årets Paretokonferanse i Oslo.

Siden selskapet gjorde et oljefunn i Luno-lisensen i 2007, har de sikret seg store andeler i hele området rundt den såkalte Utsirahøyden i Nordsjøen.

Luno er nøkkelen

– Luno er nøkkelen til å forstå dette området, og vi er nå i en posisjon hvor vi kontrollerer lisensene i området rundt Luno, sa Heppenstall.

Lundin-sjefen la ingen demper på entusiasmen rundt funnet av Avaldsnes/Aldous Major.

Det Norske hadde 40 prosent av gigantfunnet

– Hele dette området kommer til å vokse. Dagens ressursestimat for området tar ikke med vårt oppdaterte estimat for lisens 501 (Avaldsnes-lisensen red. anm). Men mye arbeid gjenstår før vi kan kommentere på hvor mye det blir snakk om, sier Heppenstall til Teknisk Ukeblad.

Avaldsnes/Aldous Major kart
Lundin har sikret seg flest mulig egenopererte lisenser i Utsirahøyden, hvor elefantfunnet nylig ble gjort. Selskapets lisenser er indikert med mørkegul farge. Lundin

Nye estimater

Innen utgangen av september vil Lundin komme med et oppdatert ressursestimat for Avaldsnes-funnet. Det foreløpige estimatet er på mellom 100 og 400 millioner fat utvinnbare oljeekvivalenter.

I dag offentliggjorde Lundin at selskapets andre avgrensningsbrønn i Avaldsnes-lisensen har påvist en stor reservekolonne på 35 meter. Reservoarkolonnen skal være av ypperste kvalitet, skriver selskapet på sin hjemmeside.

Dagens resultater fra avgrensningen bekreftet olje 5,5 kilometer sør for funnbrønnen og 4,5 kilometer sørvest for den første avgrensningsbrønnen.

Nytt sidesteg

Ny boring på Aldous: Vil trolig vokse ytterligere

Nå skal selskapet i gang med boringen av et sidesteg fra avgrensningsbrønnen, for å sikre seg ytterligere informasjon om reservoaret.

Også Statoil har sagt at de forventer at ressursestimatet for Avaldsnes/Aldous-funnene vil vokse. Foreløpig er det beregnet at funnet utgjør en oljestruktur på mellom 500 og 1200 millioner fat utvinnbare oljeekvivalenter. Statoil er nå godt i gang med boringen av en letebrønn i Aldous Major North-prospektet, og et funn her vil kunne øke estimatene med 100 til 300 millioner fat olje.

Vil finne mer i området

Lundin vil også gå i gang med boringen av en tredje avgrensningsbrønn på Avaldsnes i løpet av fjerde kvartal i år.

– Vi har ikke utforsket hele dette området, og det vil bli funnet mer. Kanskje ikke like stort som Avaldsnes/Aldous, men det er en sannsynlighet for funn. Derfor er vi svært fornøyd med å være i en god posisjon i området, sa Heppenstall.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.