KARRIERE

Sier nei til Statoil-karakterer

UTVIKLING: Frontene står mot hverandre i Statoil.
UTVIKLING: Frontene står mot hverandre i Statoil. Bilde: Statoil
Dag Yngve Dahle
4. mai 2011 - 14:29

Teknisk Ukeblad skrev tidligere i vinter at Statoil vurderer å Statoil vurderer karakterer for alle ansatte people@statoil, slik at det også omfatter ansatte med tarifflønn.

I dag er det ansatte som tilhører såkalt "individuelt avtaleområde", altså de 14.500 ansatte som ikke har tarifflønn, som omfattes av systemet.

Utvalg

Karaktersystemet i Statoil er knyttet opp mot medarbeidersamtalene og 19 punkter de ansattes vurderes på. Ut fra dette får de ansatte karakter i form av en poengsum.

Etter at Teknisk Ukeblad omtalte karaktersystemet første gang i fjor, var reaksjonene sterke fra mange hold innad i selskapet.

Mange var også positive, men reaksjonene var såvidt sterke at Statoil-ledelsen satte ned et utvalg som skal evaluere hvordan systemet fungerer.

Reaksjonene kom særlig fra en gruppe tarifferte ved enkelte plattformer. Disse var omfattet av karaktersystemet i forbindelse med en prøveordning.

Paradoksalt nedsettelsen av utvalget føre til at systemet utvides til å gjelde alle ansatte. Dermed kan det også komme til å omfatte alle de 5500 Statoil-ansatte i Norge som har tarifflønn.

Statoil vurderer karakterer for alle ansatte

Ikke avgjort

Dette er ikke hva motstanderne av systemet ventet seg da systemet skulle evalueres. Planene har derfor ikke gått upåaktet hen i Statoil.

Hans Fjære Øvrum, tillitsvalgt for Lederne i Statoil, har sittet i utvalget som vurderer systemet. Han er ikke tilfreds med utviklingen.

– Tre organisasjoner ga i sin innstilling klar beskjed om at de ikke støtter planene om å innføre karakterer for tarifferte. Det gjelder Industri & Energi, Safe og teknikerne i Lederne, sier Øvrum til Teknisk Ukeblad.

Statoil-ledelsen har ennå ikke tatt en beslutning i saken, og det gjenstår å se hva utfallet blir.

Statoil gir ansatte karakterer

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.