ENERGI

Shell, BKK og Lyse går sammen om havvind

De vil søke konsesjoner for begge feltene myndighetene har åpnet for utbygging.

– Vi etablerer et langsiktig, industrielt partnerskap med en felles ambisjon om å være sentrale i arbeidet med grønn omstilling, sier administrerende direktør Marianne J. Olsnes i Norske Shell.
– Vi etablerer et langsiktig, industrielt partnerskap med en felles ambisjon om å være sentrale i arbeidet med grønn omstilling, sier administrerende direktør Marianne J. Olsnes i Norske Shell. Illustrasjonsfoto: Colourbox
17. juni 2021 - 09:23

Energiselskapene Shell, BKK og Lyse går sammen for å bygge ut havvind i Norge. De vil søke konsesjoner for begge feltene myndighetene har åpnet for utbygging.

De to feltene er Sørlige Nordsjø II og Utsira Nord, skriver selskapene i en pressemelding.

Samarbeidsavtalen mellom Shell, BKK og Lyse er nylig undertegnet, og arbeidet med å forberede søknadene om konsesjon er godt i gang, melder selskapene.

– Vi etablerer et langsiktig, industrielt partnerskap med en felles ambisjon om å være sentrale i arbeidet med grønn omstilling. Med dette vil vi bidra til utvikling av nye lønnsomme arbeidsplasser og bærekraftig industri i Norge, sier administrerende direktør Marianne J. Olsnes i Norske Shell i pressemeldingen.

Fredrik Celius (t.v.), Shells prosjektleder for havvind i Norden, sier at Sørlige Nordsjø er et spesielt dyrt og krevende prosjekt. Her sammen med kommunikasjonsdirektør Jan Soppeland i Norske Shell,
Les også

Shell vil utsette havvind-auksjonen: Ser det som svært vanskelig å delta

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.