ENERGI

Sensorer optimaliserer strømproduksjonen fra solceller

Det begynte som en hobby for Giorgio Demurtas å utvikle kontrollelektronikk for solcellepaneler. Nå er salget i full gang.

Solcellepaneler yter optimalt hvis de har riktig vinkel mot solen. Det danske oppstartsselskapet Startak har utviklet en kontroll for "sol-trackere", som er mer nøyaktig enn både små og store konkurrenter.
Solcellepaneler yter optimalt hvis de har riktig vinkel mot solen. Det danske oppstartsselskapet Startak har utviklet en kontroll for "sol-trackere", som er mer nøyaktig enn både små og store konkurrenter. Foto: Startak
4. mars 2021 - 13:32

Da Giorgio Demurtas forlot Italia for ti år siden med en bachelorgrad i elektroteknikk på CV'en, var neste steg å ta en master i vindenergi ved DTU. Masteren ble deretter supplert med en doktorgrad innen vindturbiner, men likevel er det et sporingssystem for solcellepaneler som i dag fyller ordreboken i hans oppstartsselskap Startak.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.