Sender turistene på feil veg

En feil i Google Maps sender hundrevis av turister som skal til Preikestolen inn på en smal og svingete veg. De ender opp ved et småbruk i bygda Fossmork.

Flere turister på vei til Preikestolen ender opp på andre siden av fjorden.
Flere turister på vei til Preikestolen ender opp på andre siden av fjorden. Bilde: Paul Kleiven / NTB scanpix
NTB
3. mai 2017 - 14:25

Bygda har riktignok utsikt til det berømte fjellplatået i Lysefjorden, men ligger 30 kilometer unna startpunktet for turstien opp dit.

–Vi har sendt hundrevis av turister tilbake med den kjipe beskjeden at de er på feil side av fjorden. I sommersesongen kan det fort komme 10–15 biler hver dag, forteller Helge Fossmark til Stavanger Aftenblad.

Han driver et småbruk i Fossmork og forteller at minibussene nærmest står i kø inn til bygda på travle sommerdager. Vegen de kjører på beskrives som «fryktelig dårlig» av avisen.

Nabo Gunnar Bøe får også besøk av forvirrede turister.

–Når vi er på hytta, kommer det to, tre, fire, fem eller seks turister innom. Hver dag. De sier de skal til Preikestolen og forstår ingenting. Google Maps leder dem over Lysefjordbrua og inn til Fossmork. Vegen hit er ganske smal og de blir ganske engstelige når vi forteller at de må snu og kjøre tilbake. De får låne kikkerten og se alle som er oppe på Preikestolen. Det er ganske kjekt. Vi får snakke med kinesere og japanere, og det var en amerikaner som ville kjøpe hytta. Han syntes stedet var så fantastisk, sier Bø til avisen.

Skiltansvarlig Roy Jarle Johansen i Statens vegvesen sier han skal undersøke saken.

–Jeg synes vi bør få til noe som viser folk rette vegen, når det er en såpass besøkt plass.  Det er ikke alltid skilt løser problemet. Noen stoler mer på Google, sier Johansen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.