Seks nye vannkraftverk i Nordland

Kraftverkene skal årlig levere 166 GWh.

Inntaksområdet ved Leiråvatnet, inntaksmagasinet til Leiråa kraftstasjon, et av anleggene som finansieres gjennom Den nordiske investeringsbank.
Inntaksområdet ved Leiråvatnet, inntaksmagasinet til Leiråa kraftstasjon, et av anleggene som finansieres gjennom Den nordiske investeringsbank.
9. juni 2016 - 07:00

Den nordiske investeringsbank har inngått en 15-års låneavtale med Helgeland Kraft AS for å finansiere seks vannkraftverk i Nordland. Lånet er på 470 millioner kroner.

Kraftverkene vil øke selskapets forsyningssikkerhet og produksjonskapasitet med 166 GWh.

Lånet skal finansiere byggingen av fem nye vannkraftverk i Tosbotn i Brønnøy i Nordland fylke. Vannkraftverkene er Leiråa, Bjørnstokk, Tverråa, Storelva og Tosdalen. Samlet årlig produksjon vil være 133 GWh. Byggingen av anleggene begynte i mai 2014 og driftsstart er planlagt i perioden mellom april 2016 og september 2017.

Det sjette vannkraftverket er Øvre Forsland som er det siste av fire vannkraftverk som bygges i Forslandsvassdraget i Leirfjord i Nordland fylke. Øvre Forsland ble satt i drift i mars 2015 og ble offisielt åpnet av Olje- og energiminister Tord Lien i august 2015. Øvre Forsland genererer 33 GWh årlig. Helgeland Kraft AS har 12 vannkraftverk med en årlig produksjon på 1,100 GWh.

Les også: Industrien sløser med elkraft

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.