BMO ENTREPRENØR

Satser stort på marin infrastruktur - kjøper BMO Entreprenør

Børsnoterte Endúr har inngått avtale om å kjøpe BMO Entreprenør. Planen er å bli en komplett tjenesteleverandør for marin infrastruktur som havner og kaianlegg.

Fra venstre styreleder i Endúr, Øivind Horpestad, daglig leder i BMO Entreprenør, Jeppe Raaholt, og Vidar Pettersen, hovedeier og grunnlegger av BMO.
Fra venstre styreleder i Endúr, Øivind Horpestad, daglig leder i BMO Entreprenør, Jeppe Raaholt, og Vidar Pettersen, hovedeier og grunnlegger av BMO.
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
19. okt. 2020 - 09:13

– BMO Entreprenør komplementerer Endúr innen vedlikeholds- og oppgraderingstjenester. Gjennom å kombinere kompetansen og kapasiteten vår vil vi kunne påta oss mye større marine byggeprosjekter som for eksempel anlegg til landbasert oppdrett og offentlig kystinfrastruktur som havner og kaier langs den norske kystlinjen, sier konsernsjef Hans Petter Eikeland i en pressemelding fra Endúr.

BMO Entreprenør har i mange år drevet med vedlikehold av marin infrastruktur som kaier, havner, demninger, broer og andre spesialiserte betong- og stålprosjekter til offentlige og private kunder i det norske markedet.

Selskapet har rundt 150 ansatte og hovedkontor i Kongsberg, med regionale kontorer på Askøy og i Ålesund. I 2019 hadde selskapet driftsinntekter på 480 millioner kroner.

– BMO Entreprenør er en veldrevet virksomhet med en nisjekompetanse som utfyller Endúrs nåværende marine tjenesteportefølje. Særlig spesialisttjenestene innen kaier og havner, inkludert tilknyttede undervannstjenester, kompletterer oss på ypperlig vis, sier Hans Petter Eikeland.

I Sarpsborg har kommunen bygget vannledning i ring rundt byen, nytt avløpsrenseanlegg og en ny tilførselsledning til renseanlegget. Målet er å sikre vannforsyning for fremtiden og stoppe skadelige utslipp til Oslofjorden
Les også

Norge vil mangle våte hender

 

Skal bli ledende på marin infrastruktur

I juni i år offentliggjorde det norske selskapet Endúr en ambisjon om å bygge et selskap med driftsinntekter på 2-2,5 milliarder kroner i løpet av de neste to årene. Den viktigste driveren for å nå disse målene er en innvannende oppkjøps- og konsolideringsstrategi, som også blir godt tatt imot av kundene i det som er et svært fragmentert leverandørmarked for marin infrastruktur, heter det i pressemeldingen.

Endúr ASA ble etablert i 2019 etter sammenslåing av Bergen Group ASA og Endúr Fabricom. Fusjonen samlet den solide erfaringen og industrielle kunnskapen fra en rekke tidligere selskaper, flere med opprinnelse fra helt tilbake til 1850-årene.

I dag er Endúr et stort industrikonsern med base på Vestlandet, med nesten 400 ansatte og en ordrebok på nesten en milliard kroner. Endúrs nye ledergruppe har definert tre viktige forretningsområder for fremtidig vekst; havbruk, maritime tjenester og energiløsninger. Og oppkjøpet av BMO Entreprenør er et viktig skritt mot målsettingen om å bygge Endúr til å bli den ledende marine tjenestetilbyderen i Norge innen 2022.

BMO Entreprenør vil fortsette å operere under sitt nåværende merkenavn.

BMO Entreprenør er verdsatt til en egenkapitalverdi på 448 millioner kroner i transaksjonen, som ventes å være sluttført i løpet av november 2020.

Over 30 prosent av Finlands strømforsyning kommer fra kjernekraft. På bildet Olkiluoto som er et av Finlands to kjernekraftverk.
Les også

Rapport: Kjernekraft er trygt på nivå med sol- og vindkraft

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.