BMO ENTREPRENØR

Satser stort på marin infrastruktur - kjøper BMO Entreprenør

Børsnoterte Endúr har inngått avtale om å kjøpe BMO Entreprenør. Planen er å bli en komplett tjenesteleverandør for marin infrastruktur som havner og kaianlegg.

Fra venstre styreleder i Endúr, Øivind Horpestad, daglig leder i BMO Entreprenør, Jeppe Raaholt, og Vidar Pettersen, hovedeier og grunnlegger av BMO.
Fra venstre styreleder i Endúr, Øivind Horpestad, daglig leder i BMO Entreprenør, Jeppe Raaholt, og Vidar Pettersen, hovedeier og grunnlegger av BMO.
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
19. okt. 2020 - 09:13

– BMO Entreprenør komplementerer Endúr innen vedlikeholds- og oppgraderingstjenester. Gjennom å kombinere kompetansen og kapasiteten vår vil vi kunne påta oss mye større marine byggeprosjekter som for eksempel anlegg til landbasert oppdrett og offentlig kystinfrastruktur som havner og kaier langs den norske kystlinjen, sier konsernsjef Hans Petter Eikeland i en pressemelding fra Endúr.

BMO Entreprenør har i mange år drevet med vedlikehold av marin infrastruktur som kaier, havner, demninger, broer og andre spesialiserte betong- og stålprosjekter til offentlige og private kunder i det norske markedet.

Selskapet har rundt 150 ansatte og hovedkontor i Kongsberg, med regionale kontorer på Askøy og i Ålesund. I 2019 hadde selskapet driftsinntekter på 480 millioner kroner.

– BMO Entreprenør er en veldrevet virksomhet med en nisjekompetanse som utfyller Endúrs nåværende marine tjenesteportefølje. Særlig spesialisttjenestene innen kaier og havner, inkludert tilknyttede undervannstjenester, kompletterer oss på ypperlig vis, sier Hans Petter Eikeland.

NTNU-studenter og forskere vil ha stor nytte av Fjordlab. Det betyr at det vil ta kortere tid å gå fra teori til utprøving i havet og gjøre innovasjoner tilgjengelig for norsk næringsliv.
Les også

Får 400 millioner til Fjordlab: – Fantastisk

 

Skal bli ledende på marin infrastruktur

I juni i år offentliggjorde det norske selskapet Endúr en ambisjon om å bygge et selskap med driftsinntekter på 2-2,5 milliarder kroner i løpet av de neste to årene. Den viktigste driveren for å nå disse målene er en innvannende oppkjøps- og konsolideringsstrategi, som også blir godt tatt imot av kundene i det som er et svært fragmentert leverandørmarked for marin infrastruktur, heter det i pressemeldingen.

Endúr ASA ble etablert i 2019 etter sammenslåing av Bergen Group ASA og Endúr Fabricom. Fusjonen samlet den solide erfaringen og industrielle kunnskapen fra en rekke tidligere selskaper, flere med opprinnelse fra helt tilbake til 1850-årene.

I dag er Endúr et stort industrikonsern med base på Vestlandet, med nesten 400 ansatte og en ordrebok på nesten en milliard kroner. Endúrs nye ledergruppe har definert tre viktige forretningsområder for fremtidig vekst; havbruk, maritime tjenester og energiløsninger. Og oppkjøpet av BMO Entreprenør er et viktig skritt mot målsettingen om å bygge Endúr til å bli den ledende marine tjenestetilbyderen i Norge innen 2022.

BMO Entreprenør vil fortsette å operere under sitt nåværende merkenavn.

BMO Entreprenør er verdsatt til en egenkapitalverdi på 448 millioner kroner i transaksjonen, som ventes å være sluttført i løpet av november 2020.

Tirsdag var det storstilt markering på Stord da det enorme produksjonssskipet gjorde klar til å gå fra kai.
Les også

Ny gullkalv klar for Barentshavet: – Skal produsere enorme verdier for landet i minst 30 år

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.