NYHETER

Sand fra Kilemoen i snart 100år

Jarle Skoglund
16. aug. 2005 - 11:14

Det er Svelviksand AS som har drevet sandtaksdrift her de siste 40 årene og er en betydelig leverandør av tilslagsmaterialer til produsenter av ferdigbetong, betongelementer, kommunalvarer, belegningsstein og takstein i Østlandsområdet. Produktene og produksjonskontrollen er sertifisert ihht til det europeiske råds direktiv 89/106/EEC og i samsvar med NS-EN 12620.

Foruten de tradisjonelle sand- og singelproduktene produserer Svelviksand på Kilemoen også betydelige volum med tørket sand. Det er et kvalitetsstempel at også de største mørtelprodusentene bruker sand fra Kilemoen i sin produksjon av tørrmørtel, sier Ole Erik Kihle til Våre Veger.

Pussand fra Kilemoen har blitt svært populær blant murerne. Det er en kjent sak at det er stor forskjell på sand. Sandtakene rundt omkring har alle sine særegenheter. Sanda på Kilemoen er kjent for å være meget godt egnet til mur- og pussmørtel. Den er både velgradert og rik på finstoff. Selv ved lavt sementforbruk blir det en feit og smidig mørtel..Idrettsanlegg er en viktig nisje

I vårt brede produktspekter finnes også produkter spesielt rettet mot anleggsgartnere. Vi kan nevne vekstmasse med innblandet torv eller fytofoam til oppbygging av golf- og fotballanlegg, sand til vedlikehold/toppdressing av grøntanlegg, spesialsand til beachvolleyball, støtsand til barnehager, elvesingel og kulestein, forteller Kihle som i tillegg til avdelingsleder i Svelviksand også er grunneier for de rike forekomstene på Kilemoen.

Da Våre Veger var innom kom det kunder helt fra Hemsedal for bl.a. å kjøpe golfsand.Innsatsvilje og fantasi.

Det er et kjent problem at gress og mose gror i fuger. For å bekjempe dette problemet har vi utviklet en miljøvennlig og veksthemmende fugesand til fuging av belegningsstein og heller.

Interessen er sterkt økende også når det gjelder bruk av singel og kulestein til forskjønnelse av utearealer, som midtrabatter, rundkjøringer, veiskråninger, blomsterbed og haveganger i parkanlegg. Det er ofte et spørsmål om fantasi, motivasjon og arbeidskraft. De store steinene i sandtaket brukes til stengsler og avgrensninger av plasser samt til monumentale utsmykninger av diverse slag. Nye bruksområder for våre produkter er alltid tilstede, avslutter en optimistisk Ole Erik Khile.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.