Samferdselsminister: Møreaksen er den beste løsningen

Dermed setter samferdselsminister Jon-Ivar Nygård endelig sluttstrek for videre diskusjon og utredning av Romsdalsaksen.

Oslo 14.oktober 2021: Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (48), tidligere ordfører i Fredrikstad.  ...
Oslo 14.oktober 2021: Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (48), tidligere ordfører i Fredrikstad. ...
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
31. jan. 2022 - 09:18

– Statens vegvesen har gjort en god jobb med tilleggsutredningen av Romsdalsaksen. Nå har vi fått gjennomgått og oppdatert kunnskapsgrunnlaget for alle alternativene for kryssing av Romsdalsfjorden. Det har vært viktig. Statens vegvesen konkluderer med at den løsningen som ligger i Nasjonal transportplan, er den beste. Det er vi enig i, og dermed ligger Møreaksen fast, slår samferdselsminister Jon-Ivar Nygård fast.

Statens vegvesen gjennomførte ei tilleggsutredning av Romsdalsaksen i fjor høst på oppdrag av daværende statsråd Knut Arild Hareide. Hensikten var å komplettere utredningen av Romsdalsaksen fra 2019 ved å se nærmere på en av de undersjøiske løsningene langs Romsdalsaksen som ikke var med i den opprinnelige utredningen.

Men hovedårsaken til tilleggsutredningen var et sterkt politisk press fra lokalt hold for Romsdalsaksen.

 

Samferdselsdepartementet konkluderer nå med at Møreaksen har høyest trafikantnytte, korteste reisetid Ålesund–Molde, og vil representere størst utvidelse av b- og arbeidsmarkedsregioner.

Møreaksen har høyest netto nytte når fastlandssambandet til Gossen, et planlagt fylkesvegprosjekt, blir regnet med. Den har ògså lavere usikkerhet og risiko fordi planleggingsarbeidet har kommet lenger og mer av usikkerheten i prosjektet er allerede avklart, slår samferdselsdepartementet fast.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.