Norsk storaktør på hjemmebane i Amsterdam

Med 2700 ansatte i 20 land er norske Saferoad en av de virkelig store aktørene innenfor trafikksikkerhetsprodukter i Europa.

Saferoads Berit-Catrin Høyvik viser fram to nye produkter, en ny støtpute til venstre og ny endeterminal til høyre
Saferoads Berit-Catrin Høyvik viser fram to nye produkter, en ny støtpute til venstre og ny endeterminal til høyre Foto: Jarle Skoglund
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
23. mars 2018 - 13:32

Derfor er Intertraffic er selvskreven plass for selskapet som har fått en sentral plass i mange europeiske land med sine rekkverk, skilt, master og andre trafikkrelaterte produkter.

På den flotte standen på Intertraffic er det helheten og bredden i konsernet man er opptatt av å markedsføre, mer enn enkeltselskapene i konsernet, kan ansvarlig for standen, kommunikasjonsrådgiver Berit-Catrin Høyvik fortelle til Våre Veger.

-Det har vært gode dager for oss her nede, veldig godt besøkt, og en viktig arena for å knytte kontakter. Hit kommer mesteparten av de viktigste aktørene innenfor det markedet vi opererer i, så vi legger vekt på å ha en tydelig tilstedeværelse her ved vår stand, forteller hun.

Ny støtpute og endeterminal

Men noen produktnyheter var det også plass for. Det ene er en nyutviklet støtpute, som er blitt kortere og mere komprimert, særlig tilpasset plassen som ofte er til disposisjon i norske tunneler. Med å bygge om innmaten og komprimere kompresjonselementene, har man nå fått fram en støtpute med samme absorberende egenskaper som man tidligere trengte nesten dobbelt så mye plass for.

En annen nyhet som ble vist fram fra det norske datterselskapet VikØrsta, er en helt ny endeterminal for rekkverk, som har fått en helt nyutviklet støtabsorberende form som man nok vil se mere til når markedet for øynene opp for den.

Starten var helnorsk

Saferoad ble dannet i 2007 som en sammenslåing av Ørstagruppen og Euroskilt-gruppen.
Ørsta Stålindustrier har røtter tilbake til 1947, mens Euroskilt startet opp i 1985.
Gjennom flere strategiske oppkjøp i Norden og Europa har konsernet blitt en ledende leverandør av trafikksikring- og infrastrukturløsninger i Europa med 2 700 ansatte fordelt på 20 land.

Saferoad Holding AS omsatte for 5,7 milliarder kroner i 2016.

Med imponerende stand markerer Saferoad at de er blitt av de store i Europa innen trafikksikringsprodukter. <i>Foto:  Jarle Skoglund</i>
Med imponerende stand markerer Saferoad at de er blitt av de store i Europa innen trafikksikringsprodukter. Foto:  Jarle Skoglund
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.