NYHETER

Roy-Yngve Thomassen leder på Ifjordfjellet

HAB Construction går mot sitt første nederlag på fylkesveg 98 på Ifjordfjellet i Finnmark. Roy-Yngve Thomassen fra Alta leder kampen om Parsell 2 med et anbud på 39,9 millioner kroner.

Denne vegen er det ikke lett å holde åpen når vinterstormene setter inn. Muligheten er stor for at Røy-Yngve Thomassen fra Alta får jobben med å utbedre den. (Foto: Google)
Denne vegen er det ikke lett å holde åpen når vinterstormene setter inn. Muligheten er stor for at Røy-Yngve Thomassen fra Alta får jobben med å utbedre den. (Foto: Google)
13. apr. 2012 - 16:52

Altaværingene har en betryggende ledelse. På andreplass ligger HAB Construction med 47,5 mill. Flere anbydere er det ikke. Det laveste anbudet ligger omtrent der Vegvesenet håpet det skulle ligge.

Navnet på parsellen henviser til geografisk plassering, det har ingen ting å gjøre med kronologisk rekkefølge. Parsell 2 er det fjerde oppdraget som utlyses i forbindelse med oppgradering av vegen over Ifjordfjellet. De tre første kontraktene gikk til HAB Construction.

Hvis det ikke blir funnet regnefeil eller andre forhold som forandrer rekkefølgen, kommer Roy-Yngve Thomassen til å øke omsetningen betydelig. De siste årene har den ligget mellom 20 og 25 millioner kroner.

Vegen over Ifjordfjellet er tre mil lang. Inntil for få år siden hadde den en standard som gjorde det vanskelig å holde den åpen om vinteren. Nå blir den oppgradert til helårsveg. Det sist utlyste oppdraget omfatter en strekning på 2,3 km langs vannet Skadjajávri.

I hovedsak skal vegen ligge der den ligger nå, men skjæringer og fyllinger blir slaket ut, og vegen blir lagt høyere i terrenget. Oppdraget omfatter alt arbeid til og med slitelag. Jobben må fullføres høsten neste år.

 

 

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.