OLJE OG GASS

Rosneft vender ryggen til norsk oljeservice

Har trukket seg fra en rekke kontrakter.

Siem Offshore er blant selskapene som er berørt av Rosnefts beslutning om å bryte samarbeidet med norske selskaper.
Siem Offshore er blant selskapene som er berørt av Rosnefts beslutning om å bryte samarbeidet med norske selskaper. Bilde: Kleven Maitime
2. des. 2014 - 08:52

Flere norske selskap bekrefter at Rosneft har brutt kontraktene, blant dem Siem Offshore, Rem Offshore og Viking Supply, skriver Barents Observer.

Slutt

De norske oljeservice-selskapene har samarbeidet tett med Rosneft i Karahavet det siste året, men nå får de ikke lenger være med.

Direktør Terje Sørensen i Siem Offshore bekrefter at det er slutt på samarbeidet med Rosneft.

Siem Offshore var sentrale i boringen av University-1 brønnen, det første borehullet til de to samarbeidspartnerne Rosneft og ExxonMobile i Karahavet.

Viking Supply hadde også en viktig rolle i denne operasjonen, der hundrevis av norske oljearbeidere har deltatt.

Rosnefts beslutning om å bryte samarbeidet med de norske selskapene kommer som følge av isfronten som nå eksisterer mellom Moskva, USA og EU, samt de vestlige sanksjonene som er innført mot russisk oljeindustrien i protest mot Russlands rolle i Ukraina.

North Atlantic Drilling, som er et datterselskap av norske Seadrill, står også i fare for å miste en milliardkontrakt med Rosneft, skriver Barents Observer.

North Atlantic Drilling bekreftet nylig at undertegningen av en kontrakt med Rosneft, til en verdi av rundt 7 milliarder kroner, er utsatt med et halvt år.

Les også:

Verdens største gasselskap snuser på norsk sokkel

Dette er EUs svært spesifikke sanksjonsliste mot Russland

Forbyr leie av borerigger til Russland  

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.