TRAFIKK OG ITS

Rogaland har fått sitt protestparti mot bompenger - nå vurderes det samme i Oslo

«Folkeaksjonen ja til miljø, nei til økte bompenger» vurderer å starte ensaksparti.

Det har vært bompengeprotester flere steder i landet i høst. Bildet er fra kjør sakte-aksjonen i Oslo i september.
Det har vært bompengeprotester flere steder i landet i høst. Bildet er fra kjør sakte-aksjonen i Oslo i september. Foto: Ørn E. Borgen/NTB scanpix
14. nov. 2018 - 13:25

I september kunne NTB melde at det lille partiet «Folkeaksjonen nei til mer bompenger» ligger an til å få to representanter i Sandnes og én på fylkestinget i Rogaland, ifølge en måling.

Nå melder VårtOslo at et liknende parti kan være i støpeskjeen i hovedstaden. 

– Vurderer det seriøst

«Folkeaksjonen ja til miljø, nei til økte bompenger» har rundt 53.000 medlemmer, og rundt 50.000 av dem holder til i Oslo, påpekes det. 

– Styret i folkeaksjonen vil veldig gjerne at jeg skal stille til valg. Og jeg vurderer det seriøst. Alt formelt er klart, det er egentlig bare å sette i gang. Vi oppfyller alle formelle krav til å stille liste ved valget i Oslo. Men jeg teller fortsatt på knappene, sier Cecilie Lyngby til avisen.

Hun påpeker videre at hun foreløpig er i tenkeboksen, siden et slikt ensaksparti vil kunne stjele stemmer fra for eksempel Frp. 

– Jeg ser jo at vi trolig vil stjele flest stemmer fra Frp og Høyre. Og det er jo de to eneste partiene som er villig til å snakke med oss, sier Lyngby.

Stiller neste år

I Rogaland skal «Folkeaksjonen nei til mer bompenger» stille til valg i Fylkestinget og i Sandnes kommune i lokalvalget neste år.

Ifølge den overnevnte partimålingen, som ble gjort av Respons Analyse på oppdrag fra VG i september, hadde det relativt ukjente partiet 3,1 prosent oppslutning i Rogaland. 

Det betyr at bompengemotstanderne var større enn både Venstre, MDG og Rødt på målingstidspunktet. 

LES OGSÅ: Parti mot bompenger vokser på måling i Rogaland

LES OGSÅ: KrF-nestledere med forslag mot bompenger

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.