NYHETER

Risa leder stort på Stord

Risa ligger langt under konkurrentene i kampen om et oppdrag for Vegvesenet på Stord. 30,095 millioner kroner vil  jærbuene ha for jobben. Nærmeste konkurrent ligger mer enn 13 prosent høyere.

Her møtes E 39 og fylkesveg 544. Krysset skal bygges om til en rundkjøring innen utgangen av neste år. Mye rart skal skje om ikke oppdraget går til Risa fra Jæren. (Foto: Google)
Her møtes E 39 og fylkesveg 544. Krysset skal bygges om til en rundkjøring innen utgangen av neste år. Mye rart skal skje om ikke oppdraget går til Risa fra Jæren. (Foto: Google)
12. okt. 2012 - 08:44

Bare entreprenører fra Rogaland og Hordaland er interessert i oppdraget. Vassbakk & Stol fra Karmøy er nr. to med et anbud på 34,129 mill., Bertelsen & Garpestad fra Egersund er nr. tre med 36,144 mill., og Engelsen Anlegg fra Stord er nr. fire med 37,720 mill.

Arbeidet skal utføres i og ved Vabakkjen hvor E 39 møter fylkesveg 544 i et T-kryss. Fylkesvegen gir forbindelse mellom europavegen og Leirvik, kommunesenteret i Stord, som ligger mindre enn halvannen kilometer fra krysset.

T-krysset skal bygges om til en rundkjøring med en diameter på 41 meter. Samtidig skal 500 meter av E 39 oppgraderes, og det skal etableres et 350 meter langt forbikjøringsfelt utenom rundkjøringen.

Noen hundre meter fra krysset er det et annet T-kryss hvor en kommunal veg tar av fra fylkesveg 544. Dette skal også bygges om til en rundkjøring. Nærmere Leirvik skal 350 meter av fylkesvegen oppgraderes.

Oppdraget omfatter også etablering av en gangkulvert under fylkesvegen og forlengelse av en annen under europavegen. Videre skal det etableres 160 meter skogsveg.

Prosjekteringen er utført av ConStrada. Den som får kontrakten må fullføre trafikkarealet innen utgangen av neste år.

 

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.