PROSJEKTER

Risa leder i Sola

Risa vil ha 28,308 millioner kroner for å bygge om et kryss mellom to fylkesveger i Sola. Det er det laveste av 9 anbud.

Den svarte linjen markerer traséen til omkjøringsvegen. Ca. halvparten av den vil blir brukt som adkomstveg til gårdsbruk når det nye veganlegget blir ferdig.
Den svarte linjen markerer traséen til omkjøringsvegen. Ca. halvparten av den vil blir brukt som adkomstveg til gårdsbruk når det nye veganlegget blir ferdig. Statkart
18. des. 2017 - 01:22

Konkurransen er totalt dominert av lokale entreprenører. Av de 9 anbyderne holder 7 til i Rogaland sør for Boknafjorden.

Bak lederen følger:
Georg Stangeland fra Sandnes     28,924 mill.
Stangeland Maskin fra Sola           29,663 mill.
Vassbakk & Stol fra Karmøy          29,921 mill.
Rygg Maskin fra Randaberg          29,938 mill.

De siste fire har gitt anbud over 30 millioner.

Det er fylkesveg 510, Kleppvegen og fylkesveg 379, Vigdelsvegen som møtes i krysset som skal bygges om. De to vegene har to møtepunkter. Det aktuelle krysset er det nordligste av de to. Det ligger like ved flyplassen. Her skal det nåværende T-krysset erstattes med en rundkjøring.

En anbudssum på over 28 millioner kroner er mye for en sånn jobb. En årsak til den høye prisen er en kulvert for en gang/sykkelveg som skal etableres like ved den nye nye rundkjøringen.

En annen årsak er en omfattende omlegging av overvannsystemet. To kilometer vannledninger skal legges om.

En 300 meter lang midlertidig omkjøringsveg presser også prisen opp. Den skal lede fylkesveg 510 utenom kryssområdet i anleggstiden. Når jobben er gjort, skal halvparten av omkjøringsvegen inngå i en ny arm fra rundkjøringen som skal gi forbindelse til gårdsbruk i området. Den andre halvparten blir tilbakeført til jordbruksareal.

Jobben må være fullført innen 14. desember neste år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.