ASFALT

Riksvei 3 i Østerdalen: To mil vei ble ferdig asfaltert seks uker før fristen

Har jobbet 24 timer i døgnet etter ferien.

Veidekke har lagt asfalt på riksvei 3 mellom Atna og Alvdal døgnet rundt de siste ukene. Nå er de ferdig, seks uker før fristen.
Veidekke har lagt asfalt på riksvei 3 mellom Atna og Alvdal døgnet rundt de siste ukene. Nå er de ferdig, seks uker før fristen. Foto: Christian Finsrud, Veidekke
4. sep. 2020 - 15:15

I hele sommer har Veidekke lagt asfalt for Statens vegvesen på riksvei 3 mellom Atna og Alvdal, en strekning på omlag 20 kilometer. De hadde frist til midten av oktober, men allerede 4. september, er de ferdig med jobben.

– Veidekke har jobbet raskt og effektivt og med meget god kvalitet på utførelsen, sier en fornøyd byggeleder i Statens vegvesen, Kjell Eide. - Det er imponerende at de har greid å bli ferdig så lenge før fristen.
 
Etter ferien har mannskapene i Veidekke jobbet 24 timer i døgnet med doble skift fire dager i uka, for å bli ferdig til andre asfaltjobber som skal gjennomføres før vinteren kommer, skriver Vegvesenet i en melding.

Les også

Nytt oppdrag: Fylket skal ruste opp veien og bygge bussfelt

 

Har brukt miljøvennlig asfalt

56.000 tonn asfalt har gått med på den to mil lange strekningen mellom Atna og Alvdal. All asfalt som er lagt, er lavtemperaturasfalt.
 
– Lavtemperaturasfalt er en miljøvennlig asfalt som krever mindre energi å produsere, forklarer Eide.

– I tillegg medfører lavere temperatur bedre arbeidsmiljø for de som skal legge asfalten ut på veien. På varme sommerdager med temperaturer på 25-30 grader, er det en stor belastning å utføre asfaltarbeider. I sommer har det vært flere dager med så høy temperatur, sier han.
 
Kontrakten har en verdi på 55 millioner kroner, pluss en bevilgning på tre millioner fra Stortingets krisepakke til veiformål i forbindelse med koronapandemien.

Les også

Noe nedgang i asfaltproduksjonen så langt i år

 

Standardheving

Strekningen mellom Atna og Alvdal har vært dårlig i mange år. I fjor fikk Statens vegvesen gjennomført et større utbedringsarbeid her, og med asfalten som er lagt i år har strekningen fått en betydelig standardheving.
 
– Særlig tungbilsjåførene er fornøyd med bedringen av veien. De gir oss mye ros om dagen, smiler Eide.
 
Og det er flere kilometer med ny asfalt i vente på riksvei 3. Mandag går Veidekke i gang med asfaltering av nabostrekningen til den de nettopp er ferdig med. Fra Alvdal grense og nordover er Gjermundshaug Anlegg AS i ferd med å utbedre en strekning på sju kilometer.

Går alt etter planen, er denne veistrekningen utbedret og ferdig asfaltert innen vinteren.

Les også

Fem firmaer vil bygge ny trafikkløsning i Kongens gate i Trondheim

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.