PROSJEKTERING

RIF'erne spår nedgang første halvår 2018

Ordrereserven for medlemsbedriftene i RIF ser dårligere ut enn på mange år. Årsaken er nedgang i samferdsel.

RIF-direktør  Liv Kari Skudal Hansteen
RIF-direktør Liv Kari Skudal Hansteen Fotograf Nicolas Tourrenc
Redaksjonen Våre Veger
28. des. 2017 - 15:01

I et oppslag i Finansavisen sier adm.di Liv Kari Skuldal Hansteen i Rådgivende Ingeniørers Forening at det i konjunkturundersøkelsen blant foreningens 200 medlemsbedrifter spås nedgang for mange i første halvår av 2018.

-Ordrereserven innen de fleste områdene er nå lavere enn for seks måneder siden. Samferdsel er det enkeltområdet hvor ordrereseven er falt hos flest, sier Skuldal Hansteen.

Ifølge Finansavisen viser rapporten at andelen av bedrifter som tror ordrereseven er høyere om tre måneder, har falt fra 30 til 19 prosent. Andelen som tror den vil være på samme nivå om tre måneder har steget fra 66 til 76 prosent, mens  andelen som tror på lavere ordrereserve om tre måneder er på 5 prosent.

Ifølge Skuldal Hansteen er de overrasket over nedgangen innen samferdsel, hvor det inntil nylig var forventet stor vekst. Hun mener at overgangen fra Jernbaneverket til Bane Nor og Jernbanedirektoratet er en viktig del av forklaringen. Organisasjonsendringene har ført til usikkerhet rundt pågånede og kommende prosjekter, men RIF-direktøren håper dette vil gå seg til på sikt.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.