Revidert nasjonalbudsjett: Ny vei til Eydehavn og billigere ferger

Regjeringen foreslår å gi 39 millioner kroner til ny veg fra E18 til Eydehavn i Arendal og 59 millioner kroner ekstra til gratis ferger.

 For noen fergesamband i Norge har ferga flere stopp. Noen av disse stoppene er på øyer og i veiløse samfunn. Vi ønsker å starte arbeidet med å gjøre disse strekningene gratis, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.
For noen fergesamband i Norge har ferga flere stopp. Noen av disse stoppene er på øyer og i veiløse samfunn. Vi ønsker å starte arbeidet med å gjøre disse strekningene gratis, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård. Foto: Henrik Jonassen/SD
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
12. mai 2022 - 12:16

I forslaget til revidert nasjonalbudsjett er det lite som påvirker de eksisterende budsjetter til bygging og drift av veinettet. Den eneste konkrete tilleggsbevilgningen er den allerede annonserte ekstrapotten på 39 millioner kroner til byggingen av  ny vei fra E18 til Eydehavn i Arendaly i forbindelse av byggingen av en batterifabrikk i Arendal.

I tillegg foreslår Regjeringen  å øke bevilgningen til gratis ferger med 59 millioner kroner, med en fordeling på 53 millioner kroner til fylkesveiferger og 6 millionar kroner til riksveiferger. Regjeringen foreslår dermed å bevilge totalt 89 millioner kroner til gratis ferger i 2022.

Samtidig forslår regjeringen å utvide ordningen til også å omfatte delstrekninger til øyer og samfunn utan vei til fastlandet.

Det er allerede bevilget 30 millioner kroner til å gjøre fergene i trafikksvake samband gratis. Gratis ferje kan bli innført i andre halvår 2022.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.