Resultatmarginen økte til 3 prosent for Veidekke i fjor - omsatte for til sammen 38 milliarder

– Veidekke runder av året med et godt kvartalsresultat, økt lønnsomhet og fremgang for alle virksomhetsområder. Som en rendyrket entreprenør skal vi fortsette å arbeide for å finne gode løsninger som gir verdi for kundene, sier konsernsjef Jimmy Bengtsson.

Veidekkes konsernsjef Jimmy Bengtsson.
Veidekkes konsernsjef Jimmy Bengtsson. Foto: Bård Gudim, Veoidekke
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
12. feb. 2021 - 10:06

– Vi har klare prioriteringer; å forbedre lønnsomheten, prioritere selektiv vekst og tilby et attraktivt utbytte. Det preger prestasjonene i kvartalet og er det vi vil jobbe for fremover.

– Med stabil omsetning og god ordreinngang ser Veidekke positivt på 2021, selv om pandemien gjør det vanskelig å forutse hvordan markedet vil utvikle seg. Vårt fokus er uansett å holde god fart og planlagt fremdrift i prosjektene, sier Bengtsson.

– 2020 minte oss på at selv om vi ikke alltid rår over omstendighetene rundt oss, er det likevel vi som bestemmer hva vi gjør ut av dem. Min honnør går til alle Veidekke-kollegene mine rundt om i Skandinavia, som leverer kvalitet og gode løsninger gjennom måneder med skiftende tiltak og nye utfordringer, slik at vi i Veidekke kan levere på løftene til kundene og eierne våre, sier Jimmy Bengtsson.

 

Helikopter lander på Goliat FPSO. Vår Energi økte omsetningen og tjente godt i fjerde kvartal 2024.
Les også

Nedgang for Vår Energi – utsetter storprosjekt

Veidekke omsatte for NOK 10,3 milliarder i fjerde kvartal, mot NOK 10,0 milliarder i samme periode i fjor. Det er underliggende resultatfremgang i alle virksomhetsområder, og resultatet før skatt utgjorde NOK 391 millioner, mot NOK -83 millioner i fjor. Resultatet i fjerde kvartal 2019 inkluderte tapsavsetninger og kostnader til restrukturering på til sammen NOK 330 millioner.

Omsetningen for året for videreført virksomhet var NOK 38,1 milliarder, mot NOK 36,6 milliarder i 2019. Målt i lokal valuta var imidlertid omsetningen i 2020 på samme nivå som i 2019.

Resultat før skatt var på NOK 1,1 milliarder i den videreførte virksomheten, mot NOK 596 millioner i 2019. Resultatmarginen for 2020 økte til 3,0 %, fra 2,5 % 2019, justert for fjorårets tapsavsetninger og restruktureringskostnader.

Ordreinngangen i fjerde kvartal var NOK 9,8 milliarder, mot NOK 9,9 milliarder fjor. Ved utgangen av kvartalet hadde konsernet ordrer til en verdi av NOK 37,5 milliarder, mot NOK 36,7 milliarder ved forrige årsskifte. Om lag to tredeler av ordrereserven kommer til omsetning i de kommende tolv månedene.

Ved utgangen av året hadde Veidekke en netto rentebærende posisjon på NOK 3,1 milliarder. Etter salget av eiendomsvirksomheten har Veidekke i fjerde kvartal inngått nye låneavtaler med DNB og SEB. Selskapet har nå kommiterte kredittrammer på NOK 2,5 milliarder. Vilkårene i avtalen med SEB er knyttet til oppnåelse av bærekraftmål. Etter avholdt ekstraordinær generalforsamling 3. desember ble det utbetalt et ekstraordinært utbytte på NOK 22,50 per aksje.

I et ellers utfordrende F-35-år for Lockheed Martin ble også noen viktige milepæler passert. Som da Belgias første F-35A ble levert 10. desember 2023.
Les også

Varsler ytterligere forsinkelse for oppgraderte F-35: – Bekymringsfullt

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.