KRAFT

Reservekraftverk på Nyhamna er ute

UTE: Mandag denne uka eksploderte et turbinrom ved Statnetts reservekraftverk på Nyhamna i Møre og Romsdal.
UTE: Mandag denne uka eksploderte et turbinrom ved Statnetts reservekraftverk på Nyhamna i Møre og Romsdal. Bilde: Anders J. Steensen
Mona Sprenger
23. mars 2011 - 13:12

Mandag denne uka eksploderte et turbinrom ved Statnetts reservekraftverk på Nyhamna i Møre og Romsdal. Det var fem personer tilstede på anlegget da ulykken inntraff, ingen av de fem ble skadet.

Vurderer skadene

– Nå er Nyhamna ikke lenger i beredskap. Det betyr at vi har 150 MW mindre i reserve inntil vi har utbedret skaden, men vi har fortsatt Tjeldbergodden, forteller kommunikasjonsrådgiver i Statnett Martha Hagerup Nilson.

I går var en delegasjon fra Statnett for å vurdere omfanget av skadene som ble påført anlegget av eksplosjonen.

– Det er fremdeles for tidlig å konkludere hvor lenge Nyhamna vil ligge ute. Det vil bli satt ned en gruppe som skal undersøke årsaksforhold rundt hendelsen.

Utilgjengelig

Gruppen vil bestå av representanter fra Statnett, Safetec og Pratt&Whitey.

– På basis av rapporten fra denne gruppen vil Statnett utbedre skader og gjøre nødvendige forebyggende tiltak for å unngå lignende hendelser i fremtiden.

Stram kraftsituasjon

Før eventuelle tiltak blir iverksatt er reservekraftanlegget på Nyhavna uttilgjengelig som reservekraft, selv om 2/3 av reservekraftverket fremdeles kan brukes.

Statnett vurderer fortsatt kraftsituasjonen for Midt-Norge til å være stram og har fått innvilget søknad om å bruke reservekraftanleggene ved en vanskelig situasjon.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.