ENERGI

Regjeringen vil gi 21 millioner kroner til oljekonferansen ONS

Foreslår å gi millionstøtte til stiftelsen Offshore Northern Seas (ONS) etter at de måtte kansellere årets konferanse på grunn av korona.

Konserndirektør Margareth Øvrum og konsernsjef Eldar Sætre i Equinor sammen med H.K.H. Kronprins Haakon under åpningen av forrige ONS i Stavanger.
Konserndirektør Margareth Øvrum og konsernsjef Eldar Sætre i Equinor sammen med H.K.H. Kronprins Haakon under åpningen av forrige ONS i Stavanger. Foto: Carina Johansen/NTB Scanpix
14. aug. 2020 - 13:49

Fordi ONS bare arrangeres annethvert år, faller de utenfor de øvrige covid-19-kompensasjonsordningene.

Derfor legger regjeringen fram et forslag for Stortinget om å bevilge 21 millioner kroner til stiftelsen, bekrefter Olje- og energidepartementet i en pressemelding fredag.

– Jeg er glad for at vi nå sikrer at de kan gjennomføre messen i 2022 som planlagt, sier olje- og energiminister Tina Bru (H).

Arrangementet går over fem dager i Stavanger og er et av verdens ledende energimøtesteder, med rundt 70 000 besøkende fra 100 nasjoner. De nasjonale ringvirkningene fra arrangementet anslås til 1-1,5 milliarder kroner.

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram trenger ikke bruke like mye penger som tidligere antatt på å nå Natos toprosentmål. Bildet er fra Bodø tidligere i år under forberedelse av F-16 til trening av ukrainske flygere.
Les også

Natos toprosentmål har blitt over tre milliarder «billigere»

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.