Regjeringen vil bygge ut Sotrasambandet

Regjeringen vil legge 10 milliarder på bordet for firefelts motorveg og firefelts bru fra Bergen til Sotra. Saken sendes nå til Stortinget for endelig vedtak. 

Sotrasambandet inkluderer en 950 meter lang firefelts bru med separat gang- og sykkelveg,
Sotrasambandet inkluderer en 950 meter lang firefelts bru med separat gang- og sykkelveg, Montage: Rambøll
NTB
16. feb. 2018 - 12:57

Om lag 27.400 kjøretøy bruker daglig riksveg 555 og Sotrabrua mellom Bergen og Sotra. Vegen har to kjørefelt og brua er smal og lite egnet for gående og syklende, skriver regjeringen i en pressemelding. Fredag behandlet regjeringen den varslede utbyggingen av Sotrasambandet. Utbyggingskostnadene er regnet til ti milliarder kroner.

Det dreier seg om en 9,4 kilometers ny firefelts motorveg fra Storavatnet i Bergen til Kolltvegt på Sotra. I tillegg inkluderer prosjektet en 950 meter lang firefelts bru med separat gang- og sykkelveg, samt tre mindre bruer. Det er planlagt nye kollektivterminaler ved Storavatnet og på Straume.

– Utbyggingen skal organiseres som et OPS-prosjekt, der entreprenører blir tettere og tidligere involvert. Dette vil medvirke til et bedre prosjekt. Prosjektet er omfattende, og regjeringen vil ha sterk oppmerksomhet med kostnadskontrollen, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) i pressemeldingen.

Saken skal nå videre til behandling i Stortinget for vedtak. Prosjektet er planlagt finansiert med statlige midler og bompenger. Blir det vedtatt vil det trolig bli anleggsstart på OPS-delen av prosjektet i andre halvår 2020.

(©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.