KRAFT

Regjeringen sier ja til Tysvær vindpark

LØNNSOMT: Rapporten konkluderer med at det er både teknisk- og økonomisk attraktivt for Europa å skifte ut forurensende kraftproduksjon med fornybare kraftkilder.
LØNNSOMT: Rapporten konkluderer med at det er både teknisk- og økonomisk attraktivt for Europa å skifte ut forurensende kraftproduksjon med fornybare kraftkilder. Bilde: Arkiv
Jannicke Nilsen
25. juni 2008 - 08:44

Olje- og energidepartementet har sagt endelig ja til Tysvær vindpark i Rogaland kommune.

Vindparken vil ha en installert effekt på inntil 39 MW og bestå av inntil 13 vindturbiner. Årsproduksjonen er beregnet til rundt 85 GWh.

Første vindpark

Den ferske olje- og energiministeren Terje Riis-Johansen har dermed vedtatt sin første vindpark i statsrådsstolen, og fortsetter åpenbart i sin forgjenger Åslaug Hagas fotspor:

- Jeg er svært opptatt av å få fart på utbyggingen av fornybar energi. 3 TWh vindkraft skal realiseres innen 2010. Tysvær vindpark vil gi et vesentlig bidrag med fornybar energi som er med på å styrke forsyningssikkerheten både regionalt og nasjonalt. Vindkraftverket kan produsere strøm som tilsvarer det årlige forbruket til cirka 4250 husstander, sier olje- og energiminister Terje Riis-Johansen.

Endelig vedtak

Vindparken ble klaget inn til Olje- og energidepartementet, etter at Norges Vassdrags- og Energidirektorat ga konsesjon til vindparken i desember 2006.

Vedtaket betyr at de svenske eierne Res Skandinavien nå har rettskraftig konsesjon, og kan starte byggingen umiddelbart.

Men det vil ikke skje riktig ennå, skal vi tro en pressemelding fra selskapet.

Investeringsbeslutning

- Vi er veldig glade for beskjeden som gir oss mulighet til å være med å bygge opp Norges fornybare elproduksjon. Vi takker OED for avgjørelsen og den grundige behandlingen. Vår vurdering er at Tysvær vindpark er et veldig godt prosjekt, og vår intensjon er nå å gå videre og ta en investeringsbeslutning innen årets slutt, sier prosjektsjef Henrik Lindblad.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.