Regjeringen setter av 24 milliarder til skredsikring i NTP

Regjeringen satser nå også på å skredsikre fylkesvegene i Nasjonal Transportplan (NTP). 24 milliarder kroner av avsatt til skredsikring i perioden 2018–2029.

Fra raset ras som gikk over E16 ved Hyvingstunnelen i Voss kommune i juni i fjor.
Fra raset ras som gikk over E16 ved Hyvingstunnelen i Voss kommune i juni i fjor. Bilde: Paul S. Amundsen / NTB scanpix
NTB
9. mars 2017 - 13:54

Det avslørte statssekretær Tom Cato Karlsen (Frp) i Samferdselsdepartementet under Nasjonal rassikringskonferanse i Tromsø torsdag.

– Nå jevner vi ut tilskuddet til riks- og fylkesvegene. For første gang er det satt av like mye penger i NTP til rassikring av fylkesveger og riksveger – 12 milliarder til hver av vegtypene. Tidligere har det blitt satt av langt mer til sikring av riksveger enn fylkesveger, sier Karlsen til Nordlys.

Han opplyser også at det vil bli utarbeidet et nytt tilskuddsprogram for fylkesvegene i NTP.

Midlene betyr at rassikker veg til Geiranger er inne på trygg plass, sier Frps fylkesleder Frank Sve til Sunnmørsposten.

– Dette er en gledens dag for Geiranger. Prosjektet er ferdig regulert og planlagt, og det er klart til oppstart etter sommeren. Så dette er en kjempenyhet for Møre og Romsdal, sier Sve.

Statens vegvesen skriver at hovedmålet for prosjektet er å finne en skredsikker løsning for fylkesveg 63, som er hovedtilknytningen til og fra Geiranger. Om vinteren fører snøskred og fare for snøskred til at befolkninga ikke kan regne med at vegen alltid er åpen, ifølge Sunnmøringen , som omtalte saken først.

Møre og Romsdal fylkeskommune har i sin skredsikringsplan lagt fram en om lag 4,4 kilometer lang tunnel som en mulig løsning.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.