ENERGI

Refser returordning

29. mars 2001 - 13:55

Det er spesielt Ragn-Sells Elektronikkgjenvinning AS på Skårer som får gjennomgå. Statens Forurensningstilsyn (SFT) mener at bedriften har gjort for lite for å gjøre ordningen kjent. Derfor har de heller ikke oppnådd et akseptabelt volum på returordningen, mener tilsynet.

– Dersom ordningene for innsamling og gjenvinning av EE-avfall ikke fungerer slik de er tenkt, blir resultatet at utslippene av miljøgifter fra EE-avfall fortsetter. Dette kan gi alvorlige følger for miljøet på lengre sikt, og derfor reagerer vi nå, påpeker avdelingsdirektør i Trond Syversen i SFT i en pressemelding.

72 bedrifter over hele landet er medlemmer av Ragn-Sells system, og de har fått brev fra SFT med trussel om tvcangsmulkter opp til 200.000 kroner. Mange av dem som skal levere EE-avfall, vet ikke at ordningen finnes.

Heller ikke de som er tiltenkt en rolle i den, har fått vite hva de skal gjøre. Linjegods- og NorCargo-terminaler oppgitt som leveringspunkter for avfallet, men en stikkprøvekontroll på noen av terminalene viste at de ansatte der ikke engang visste at det er slik, skriver SFT på sine internettsider.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.