Rasvegen skulle åpnes 22. november

Onsdag sendte Norsk Gjenvinning ut invitasjon til åpning av første del av den nye fylkesveg 256. Tre personer antas omkommet etter det dramatiske raset i Sørum på Romerike i går.

NTB
11. nov. 2016 - 08:28
Vis mer

Kommunikasjonssjef Annica Elisabeth Fiedler i Norsk Gjenvinning bekrefter overfor Romerikes Blad at det er deler av den nye vegstrekningen som er rammet av raset.

Første del av den to kilometer lange strekningen, fylkesveg 256 med belyst gang- og sykkelveg, har vært et prosjekt i samarbeid mellom Norsk Gjenvinning, grunneiere i området, Statens vegvesen og Sørum kommune.

«Dette gir en tryggere hverdag for befolkningen i området», heter det i invitasjonen.

Selve åpningen skulle etter planen foregå på kvelden tirsdag 22. november og foretas av Sørum-ordfører Marianne Grimstad Hansen. Fiedler i Norsk Gjenvinning sier det er tvilsomt om åpningen nå kan gjennomføres.

 

Advarte mot skred i området

Allerede for to år siden varslet sivilingeniør Stein H. Stokkebø om faren for skred i området i Sørum hvor tre personer trolig mistet livet torsdag.

– Jeg har sett faresignaler flere steder i dette området, jeg har forklart for Sørum kommune hva som kommer til å skje, og hvorfor. Senest for kort tid siden oppsummerte jeg dette. Jeg anså sjansen for stor for at noe ville skje nå i 2016, sier daglig leder Stein H. Stokkebø i Stokkebø Competanse til Romerikes Blad.

Han sier han i ett til to år har advart Sørum kommune om at noe slikt kunne skje, med referanse til et prosjekt han er engasjert i.

 

Tre har trolig mistet livet

Tre personer som drev skogsarbeid i området ble tatt av det store jord- og leirskredet som gikk torsdag. Politiet antar at de tre mistet livet i ulykken, selv om de ikke er funnet.

Firmaet Stokkebø jobber blant annet med ras- og støysikring, erosjons- og flomsikring og miljøteknikk.

Kommunalsjef for miljø og samfunnsutvikling i Sørum kommune, Marianne Aasen, vil ikke kommentere det Stokkebø sier. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.