Rapport for tredje kvartal: Veidekke øker omsetning men sliter med lønnsomheten

Resultatmargin på lik null på anleggsvirksomheten i Norge.

veidekke (2)
veidekke (2) Illustrasjonsfoto: Veidekke
15. nov. 2018 - 10:43

Veidekke økte omsetningen med 11 prosent i tredje kvartal og leverte et resultat før skatt på 460 millioner kroner

– Selv om Veidekke leverer økt omsetning, er vi ikke tilfreds med utviklingen i lønnsomhet over de siste kvartalene. I de siste månedene har vi derfor gjennomført organisasjonsmessige endringer og innført et strengere regime for risikovurderinger. Vi har også iverksatt tiltak for å redusere kostnader og er blitt mer selektive med hensyn til hvilke nye prosjekter vi jobber med, sier konsernsjef Arne Giske i en pressemelding som ble sendt ut i forbindelse med rapporten. 

– Entreprenørvirksomheten har økt omsetningen betydelig i alle tre land, men resultatene varierer mellom virksomhetene. Med virkning fra dette kvartalet har derfor vi omorganisert entreprenørvirksomheten i Norge i en bygg- og en anleggsenhet. Målet er å øke lønnsomheten og å komme markedet i møte med produkter og løsninger som enda bedre tilfredsstiller kundenes krav, fortsetter han. 

Ser vi på tallene for anleggsenheten, viser disse en omsetning på nesten 1,1 milliarder kroner. Dette gir en resultatmargin på nær null. 

Tallene for tredje kvartal 2017 viser en omsetning på litt over en milliard, og en resultatmargin på minus fire prosent. 

Industrivirksomheten omsatte for 1,7 milliarder kroner i tredje kvartal, som er på samme nivå som i fjor. Resultat før skatt var 195 millioner kroner. Resultatnedgangen skyldes lavere asfaltvolum grunnet forsinkelser på store veiprosjekter og ekstremvær i september, samt økte kapasitets- og råvarekostnader i asfaltvirksomheten.

Du kan lese hele rapporten for tredje kvartal her.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.