BYGG

Rapport: Fire departementer uten kompetanse styrte Campus Ås mot forsinkelser og overskridelser

Utbyggingen på NMBU får knusende kritikk. Blant annet er det montert smittefarlige løsninger som gjør at viktige deler av Veterinærbygget ikke kan benyttes. Statsbygg karakteriserer prosjektet som ferdigstilt.

 Dekan Anne Storset i den avstengte isolatavdelingen. Her skulle det vært syke dyr, forskere, studenter og yrende liv. Systemet for avsug av møkk og avføring fungerer ikke, og det er uenighet om hvem som har ansvaret.
Dekan Anne Storset i den avstengte isolatavdelingen. Her skulle det vært syke dyr, forskere, studenter og yrende liv. Systemet for avsug av møkk og avføring fungerer ikke, og det er uenighet om hvem som har ansvaret.Foto: Joachim Seehusen

Campus Ås, byggeprosjektet som nå nærmer seg ni milliarder kroner, har slitt med forsinkelser og kostnadsoverskridelser. Isolatavdelingen i dyresykehuset fungerer ikke og står tomt. Smittefarlig avfall er tenkt kjørt til forbrenningsanlegg i åpne kontainere der opp til ti centimeter tykke lag med mulig smittefarlig støv vil ligge i friluft.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.